Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Hälsa

Food Pharmacy: ”Inled helgen med en glassig milkshake”

SPG:s hälsoexperter, Mia Clase och Lina Nertby från Food Pharmacy, tipsar om en iskall chokladmilkshake som går hem hos barnen.

Text: Food Pharmacy - 11 augusti 2017
Annons

I morse när vi vaknade gjorde vi en glad upptäckt. Nämligen att det är fredag!

Så, vad skulle vi hitta på för nyttigt fredagsmys med våra barn? Efter ivrigt bläddrande i våra kokböcker gav vi upp. Allt, allt, ALLT såg så sinnessjukt gott ut och vi var helt oförmögna att välja. Det var uppenbart att vi behövde hjälp. Professionell hjälp. Så vi rådfrågade de här två...

Det här är Ninni och Juni. De råkar inte bara vara barn till oss, utan också en del av den testpanel som ska säkerställa att Food Pharmacys recept går hem även hos människor under 140 cm. De är petiga, noggranna och rättvisa. Och i dag visste de direkt vad de ville ha: chokladmilkshake. Vilket perfekt tillfälle att smyga in lite avokado, tänkte vi, och började plocka fram ingredienserna.

Chokladmilkshake
(2 port)

2 frysta bananer
1/2 avokado
2 dl glutenfria havreflingor
4 dl vatten
3 blötlagda dadlar
1 tsk vaniljpulver
1-2 msk raw cacao
1 nypa havssalt
1/2 msk kanel
1 msk kokosolja

Tricket med det här receptet är de frysta bananerna, de är anledningen till att milkshaken blir så härligt glassig. Du tar helt enkelt två bananer, skivar upp och låter ligga några timmar i frysen. Sedan tar du alla ingredienserna och lägger bananerna en mixer. Håller för öronen. Väntar. Och häller upp den färdiga shaken i stora glas med fina sugrör.
Njut av att du gjort något bra för barnen (samt: att du hade sinnesnärvaro nog att göra dubbel sats så att det räcker även till dig). Trevlig helg!

Annons