Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Mat & dryck

Experterna tipsar: Bästa rödvinerna till helgen

När mörkret faller och det blir allt kallare ute kurar vi gärna ihop oss framför brasan med ett glas rött. Här är vinexperternas favoriter.

Text: SvD Perfect Guide - 1 november 2017
Annons

2015 Ravenswood Vintners Blend Zinfandel
nr 26001, 109 kr
USA, Kalifornien

Zinfandel som står ut som både prisvärd och drickvärd. Inte att jämföra med de sötaktiga varianterna. Här bjuds på rik och elegant skogsbärig frukt med lakritstoner. Perfekt till kalvkotletter, svamp och gräddig sås.

– Mikael Mölstad

2013 CH by Chocapalha
nr 99153, 249 kr
Portugal, Lisboa

Maffigt, fruktigt och rikt rött av Portugals ”nationaldruva” touriga nacional. Görs av unga kultvinmakerskan Sandra Tavares da Silva och hennes familj i Alenquer en timme från Lissabon.

Annons
Annons

– Anders Melldén

Clotilde Davenne
nr 70403, 159 kr
Frankrike, Bourgogne

Sval, frisk röd bourgogne från Clotildes egna vingårdar, en mil utanför Chablis. Syrlig frisk och rödbärig med frisk syra och mjuka tanniner. Drick ur stora kupor, gärna till dillkött på kalv och potatis.

– Linda Perez

2015 Mantra Pinot Noir
nr 2668, 109 kr
Argentina, Patagonien

Kan inte låta bli att gilla det här. Visst, något kärva tanniner och rejält drag i kryddan, men också ett vin som står pall för det mesta i örtkryddad köttväg. Ge gärna lite luft innan du börjar sippa.

– Andreas Grube

Annons