Foto: FANNI OLIN DAHL / TT / TT NYHETSBYR≈N
Perfect Guide

Experten: Så länge håller sig maten i frysen

En snabb titt i frysen: ett halvätet glasspaket övertäckt med frost, en matlåda där innehållet inte längre går att tyda. Nu släpper Råd & Rön en lista över hur länge vi faktiskt kan förvara olika typer av mat i frysen. Samtidigt kommer de med några hushållsknep inför själva frysprocessen:

Annons
X

Maten ska redan vara kall när du placerar den i frysen, gärna en vända i kylskåpet först. Den ska lufttätas i burk eller plastpåse för att inte härskna eller torka ut. Vidare förklarar tidningen att gammal fryst mat inte är farlig – men att smaken kan bli äcklig om den härsknar.

Nedan finner ni hela listan över hur länge olika typer av mat kan förvaras i frysen.

Köttfärs och charkvaror: 2 - 3 månader
Fet fisk, till exempel lax: 2 - 3 månader
Kakor, tårtor och bullar med fett i: 3 månader
Fläskkött: 4 månader
Fetare kött, till exempel högrev och lamm: 6 månader
Mager fisk, till exempel torsk: 6 - 12 månader
Magert kött, till exempel vilt och kycklingfiléer: 12 månader
Bär och frukt, till exempel vinbär och blåbär: 12 månader
Grönsaker: 12 månader
Matbröd: 12 månader

Foto: TT

Utforska Perfect Guide Shopping

shopping bag

Shoppa redaktionens favoriter, det bästa inom mode, inredning och skönhet. Exklusiva erbjudanden och samarbeten för våra läsare

TA MIG TILL SHOPPEN!

Till Toppen