SvD Perfect Guide
Annons

Emelie Törling: ”Har inte fått så många stilråd i mitt liv”

New York-baserade designern Emelie Törling om nya smyckekollektionen med Tove Lo, ärvda familjeringar och sovmorgon som den största extravagansen.

Text: SvD Perfect Guide - 24 januari 2018
Bild 1 av 2

Emelie Törling är aktuell med nya smyckekollektionen Tove Lo X Leontine, som finns på toveloxleontine.com.

Bild 2 av 2

Hur inleddes samarbetet med Tove Lo?
– Tove Lo är min bästa vän sedan mer än 10 år tillbaka och vi har gjort allt tillsammans: skrivit musik, gått igenom hjärtesorg, bott i kollektiv och gått på vår första festival. Vi har alltid stöttat och peppat varandra så när vi kom på att vi kunde göra ett samarbete kändes det så rätt och fantastiskt kul.

En personlig favoritaccessoar?
– På min student fick jag morfars gamla klackring av mormor. Morfar har alltid betytt väldigt mycket för mig och han hade burit ringen i hela sitt liv. Han hade jävlar anamma i sig som ingen annan.

Favoritbutiker i New York?
– Jag älskar vintage-shoppingen här. 10 Ft. Single i Brooklyn och Tokio 7 på Lower East Side är två favoriter, men det finns många fler. Det bästa med New York är att man kan gå i timmar och hitta butiker som man aldrig tidigare sett.

Det klokaste stilråd du fått?
– Jag har inte fått så många stilråd i mitt liv. Om jag skulle ge ett så skulle det vara att klä dig i plagg som gör att du känner dig bekväm.

Plagg som definierar din stil?
– Den vita t-shirten, helt klart. En vit t-shirt funkar till allt och är mitt absoluta favoritplagg. På kvällen när man går ut, på dagen till jeans, på sommaren, på vintern. Det bästa plagget som finns.

Plagg du inte vill gå utan i vinter?
– En hellång kamelfärgad kappa som jag ärvt av min mamma.

Vad inspirerar dig utanför modevärlden?
– Jag inspireras av allt från musik, konst och böcker till filmer, resor och möten med fascinerande personer.

Extravagans som du alltid unnar dig?
– Sovmorgnar. Dygnet har fel upplägg om du frågar mig. Det är svårt när man har en treåring, men jag är lyckligt lottad som har en morgonpigg man, han får sota en del för mina extravaganser.

Emelie Törling är aktuell med nya smyckekollektionen Tove Lo X Leontine, som finns på toveloxleontine.com.
Emelie Törling är aktuell med nya smyckekollektionen Tove Lo X Leontine, som finns på toveloxleontine.com.
Annons