Perfect Guide

5 saker Zlatan saknar med Sverige: ”Köttbullar och makaroner är underskattat”

Zlatan Ibrahimovic har levt hela sitt vuxna liv i fotbollsexil. Paris och Manchester, Barcelona och Milano. När idrottslegendaren – aktuell med nya doftserien Zlatan Sport Pro – nu blickar tillbaka mot Sverige från sitt nya hem i Los Angeles är det framförallt fem saker han saknar.

Annons

1. Familj och vänner
– Jag saknar dem.  Det är tråkigt att ha många så långt bort, människor som jag skulle vilja träffa oftare. Vi reser till Sverige så ofta vi kan, men med mitt spelschema finns det inte tid så ofta. Det som är bra är att många vill hälsa på oss – särskilt nu när vi bort i Los Angeles. Det är kul för hela familjen att ha besök från Sverige. Sverige kommer till Zlatan. Vi gillar svenska traditioner, det är viktigt för oss i familjen.

2. Naturen
– Särskilt saknar jag skogen, där vill jag vara när jag är i Sverige. Skogen är lugnet. Där finns en frihetskänsla. Med jakten blir ytterligare nivå i naturupplevelsen: där krävs både respekt och tålamod. Det är mäktigt. För mig är det frihet att vara i skogen eftersom där får jag vara mig själv. Vi som inte bor i Sverige tänker kanske mer på det, men i Sverige har vi tillgång till skogen på ett sätt som inte är möjligt på många andra platser. Det ska man inte glömma bort. Ni vet inte hur bra ni har det.

 Zlatan Ibrahimovic – som till vardags spelar i LA Galaxy – breddar nu sin skönhetsserie Zlatan Sport med parfym, sea salt-spray och solskyddskräm.
Zlatan Ibrahimovic – som till vardags spelar i LA Galaxy – breddar nu sin skönhetsserie Zlatan Sport med parfym, sea salt-spray och solskyddskräm.

3. Köttbullar och makaroner
– Det finns vissa saker som jag gillar extra mycket med Sverige när det gäller mat. Jag kan längta efter maträtter som jag inte tror att jag skulle bry mig om ifall jag alltid bodde i Sverige. Det är konstigt hur det funkar i huvudet. Men köttbullar och makaroner är underskattat. En annan grej jag gillar är kanelbullar. Vanlig kanelbulle. Det blir aldrig riktigt samma sak utomlands. Svenska kanelbullar är kanske inte extra bra, men det är något med minnen från när man var yngre som gör dem godare.

4. Närheten till allt
– Jag har några olika platser som jag bor på i Sverige när jag är hemma och jag känner mig lika hemma överallt.  Stockholm gillar jag att kunna gå och ta en fika på ett litet ställe runt hörnet eller att cykla ner på stan och ta ett möte. Närheten till allt är något som man saknar mycket. Trafiken i Los Angeles och Paris är ju känd för att vara hemsk och det stämmer verkligen. I Sverige är det lättare och det är verkligen en lyx.

5. Den rena luften
– När jag tänker på Sverige tänker jag också på Åre och att köra skoter i fjällen. Adrenalin och att andas ren luft. Det är den bästa känslan. Göra upp en brasa och brygga kaffe över en öppen eld i snön. Det är oslagbart och något jag verkligen saknar med Sverige.

Till Toppen