Annons
X

Vilda smaker

Av det vilda som finns i naturens skafferi kan man laga mycket gott. I kocksystrarna Brydlings nya bok får vi vara med både i skogen och på fjället och de visar att det vilda passar bra även för mer okonventionell tillagning. Recept: Carina och Ulrika Brydling Foto: Helén Pe Vintips: Mikael Mölstad.

Carina och Ulrika Brydling lagar vilt.

Carina och Ulrika Brydling lagar vilt. Foto: HELÉN PE

BYTE

Vardagsgnocchi med renskav

2–4 portioner. Renskav, älgskav, hjortskav eller viltskav går alla lika bra att använda till denna enkla och supersmarriga rätt. Till receptet på Tasteline

Vin: Mezzacorona Lagrein, 66 kr, Sydtyrolen, Italien, 22951. Mjukt och bärigt.

Vildsvinsschnitzel

4 portioner. I Schweiz görs en klassisk cordon bleu på kalvkött men det magra vildsvinsköttet passar perfekt att fylla med god ost och rökt skinka. Till receptet på Tasteline

Annons
X

Vin: Bolgarello Rosso Sangiovese, 75 kr, Toscana, Italien, 2325. Fruktigt och smakrikt.

Wokad vildand med sweet chilisås

4 portioner. And och många andra vildfåglar passar utmärkt för snabba tillagningar som wok. Strimla, sväng runt i het panna och servera med egen sweet chilisås. Såsen håller länge i kylskåpet. Till receptet på Tasteline

Vin: Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge, 115 kr, Bourgogne, Frankrike, 5283. Kryddigt och mustigt.

Vinn boken. Vi lottar ut fem exemplar av Laga vilt från skog & sjö av Carina och Ulrika Brydling (Semic). Skicka namn och adress till koket.bok@svd.se eller på ett vykort till SvD/Köket, 105 17 Stockholm senast 28 oktober. Märk mejl eller vykort med Vilt.

Vinn boken. Vi lottar ut fem exemplar av Laga vilt från skog & sjö av Carina och Ulrika Brydling (Semic). Skicka namn och adress till koket.bok@svd.se eller på ett vykort till SvD/Köket, 105 17 Stockholm senast 28 oktober. Märk mejl eller vykort med Vilt. Foto: HELÉN PE

Vinn boken

Vi lottar ut fem exemplar av Laga vilt från skog & sjö av Carina och Ulrika Brydling (Semic). Skicka namn och adress till koket.bok@svd.se eller på ett vykort till SvD/Köket, 105 17 Stockholm senast 28 oktober. Märk mejl eller vykort med Vilt.

Fler vilda recept av systrarna

Foto: HELÉN PE

Duva med grillat päron och portvinssås

En spännande, rustik men elegant förrätt eller – om man vill dubbla recepten – varmrätt. Till receptet

Foto: HELÉN PE

Quiche med kirskål

Varför springa till butiken och köpa sallad och örter dyrt, när de finns i enorma mängder precis runt knuten? Ett bra exempel är kirskålen som för många bara är ett irriterande ogräs. Sluta irritera er, ta revansch och ät upp det i stället! Till receptet

Foto: HELÉN PE

Ugnsstekt ripa

Lyxig rustik rätt som med fördel serveras direkt ur plåten eller långpannan. Mat behöver inte vara krångligare än så här. Så njut! Till receptet

Foto: HELENE PÉ

Älggryta bourguignon

Rödvinskokt kött är en riktig klassiker och varför inte försvenska det helamed grytbitar från älg? Till receptet

Annons
X

Carina och Ulrika Brydling lagar vilt.

Foto: HELÉN PE Bild 1 av 13

Vildsvinsschnitzel.

Foto: HELENE PÉ Bild 2 av 13

Wokad vildand med sweet chilisås.

Foto: HELENE PÉ Bild 3 av 13

Vardagsgnocchi med renskav.

Foto: HELENE PÉ Bild 4 av 13

Rönnbärskapris.

Foto: HELENE PÉ Bild 5 av 13
Bild 6 av 13
Bild 7 av 13
Bild 8 av 13

Vinn boken. Vi lottar ut fem exemplar av Laga vilt från skog & sjö av Carina och Ulrika Brydling (Semic). Skicka namn och adress till koket.bok@svd.se eller på ett vykort till SvD/Köket, 105 17 Stockholm senast 28 oktober. Märk mejl eller vykort med Vilt.

Foto: HELÉN PE Bild 9 av 13
Foto: HELÉN PE Bild 10 av 13
Foto: HELÉN PE Bild 11 av 13
Foto: HELÉN PE Bild 12 av 13
Foto: HELENE PÉ Bild 13 av 13
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X

Mer från Startsidan

Annons
X