Annons
X
Annons
X

Vilda smaker

Av det vilda som finns i naturens skafferi kan man laga mycket gott. I kocksystrarna Brydlings nya bok får vi vara med både i skogen och på fjället och de visar att det vilda passar bra även för mer okonventionell tillagning. Recept: Carina och Ulrika Brydling Foto: Helén Pe Vintips: Mikael Mölstad.

Carina och Ulrika Brydling lagar vilt.

Carina och Ulrika Brydling lagar vilt. Foto: HELÉN PE

BYTE

Vardagsgnocchi med renskav

2–4 portioner. Renskav, älgskav, hjortskav eller viltskav går alla lika bra att använda till denna enkla och supersmarriga rätt. Till receptet på Tasteline

Vin: Mezzacorona Lagrein, 66 kr, Sydtyrolen, Italien, 22951. Mjukt och bärigt.

Vildsvinsschnitzel

4 portioner. I Schweiz görs en klassisk cordon bleu på kalvkött men det magra vildsvinsköttet passar perfekt att fylla med god ost och rökt skinka. Till receptet på Tasteline

Annons
X

Vin: Bolgarello Rosso Sangiovese, 75 kr, Toscana, Italien, 2325. Fruktigt och smakrikt.

Wokad vildand med sweet chilisås

4 portioner. And och många andra vildfåglar passar utmärkt för snabba tillagningar som wok. Strimla, sväng runt i het panna och servera med egen sweet chilisås. Såsen håller länge i kylskåpet. Till receptet på Tasteline

Vin: Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge, 115 kr, Bourgogne, Frankrike, 5283. Kryddigt och mustigt.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

    Anmäl dig här kundservice.svd.se

    Vinn boken. Vi lottar ut fem exemplar av Laga vilt från skog & sjö av Carina och Ulrika Brydling (Semic). Skicka namn och adress till koket.bok@svd.se eller på ett vykort till SvD/Köket, 105 17 Stockholm senast 28 oktober. Märk mejl eller vykort med Vilt. Foto: HELÉN PE

    Vinn boken

    Vi lottar ut fem exemplar av Laga vilt från skog & sjö av Carina och Ulrika Brydling (Semic). Skicka namn och adress till koket.bok@svd.se eller på ett vykort till SvD/Köket, 105 17 Stockholm senast 28 oktober. Märk mejl eller vykort med Vilt.

    Fler vilda recept av systrarna

    Foto: HELÉN PE

    Duva med grillat päron och portvinssås

    En spännande, rustik men elegant förrätt eller – om man vill dubbla recepten – varmrätt. Till receptet

    Foto: HELÉN PE

    Quiche med kirskål

    Varför springa till butiken och köpa sallad och örter dyrt, när de finns i enorma mängder precis runt knuten? Ett bra exempel är kirskålen som för många bara är ett irriterande ogräs. Sluta irritera er, ta revansch och ät upp det i stället! Till receptet

    Foto: HELÉN PE

    Ugnsstekt ripa

    Lyxig rustik rätt som med fördel serveras direkt ur plåten eller långpannan. Mat behöver inte vara krångligare än så här. Så njut! Till receptet

    Foto: HELENE PÉ

    Älggryta bourguignon

    Rödvinskokt kött är en riktig klassiker och varför inte försvenska det helamed grytbitar från älg? Till receptet

    Annons
    Annons
    X

    Carina och Ulrika Brydling lagar vilt.

    Foto: HELÉN PE Bild 1 av 13

    Vildsvinsschnitzel.

    Foto: HELENE PÉ Bild 2 av 13

    Wokad vildand med sweet chilisås.

    Foto: HELENE PÉ Bild 3 av 13

    Vardagsgnocchi med renskav.

    Foto: HELENE PÉ Bild 4 av 13

    Rönnbärskapris.

    Foto: HELENE PÉ Bild 5 av 13
    Bild 6 av 13
    Bild 7 av 13
    Bild 8 av 13

    Vinn boken. Vi lottar ut fem exemplar av Laga vilt från skog & sjö av Carina och Ulrika Brydling (Semic). Skicka namn och adress till koket.bok@svd.se eller på ett vykort till SvD/Köket, 105 17 Stockholm senast 28 oktober. Märk mejl eller vykort med Vilt.

    Foto: HELÉN PE Bild 9 av 13
    Foto: HELÉN PE Bild 10 av 13
    Foto: HELÉN PE Bild 11 av 13
    Foto: HELÉN PE Bild 12 av 13
    Foto: HELENE PÉ Bild 13 av 13
    Annons
    Annons
    X
    Annons
    X