Annons
X
Annons
X

Våra godaste recept med äpple

Just nu är det säsong för äpplen, så passa på att fixa något gott med denna superfrukt.

Mammas äppelpaj.

Mammas äppelpaj. Foto: JUREKS HOLZER

Mammas äppelpaj

Den enklaste och godaste av äppelpajer. Bäst samma dag som den bakas. Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Saffranssockerkaka med äpplen

Saffranssockerkaka med äpplen. Till receptet.

Foto: TASTELINE

Smulpaj med äpplen och nötter

En enkel och billig dessert som alltid går hem. Servera gärna med en kula glass eller lite kesella smaksatt med citron. Till receptet.

Annons
X

Äppelfromage

”Servera den här äppelfromagen riktigt kall en het sommardag, då är den som godast!”. Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Schweizisk äppelkaka

En jättegod och saftig mjuk kaka att servera exempelvis till kaffet. Till receptet.

Mammas äppelchutney

En kryddig chutney passar utmärkt till ost men även till kött, fågel, grillad fisk och i grytor. Till receptet

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

    Anmäl dig här kundservice.svd.se

    Tarte tatin - fransk äppelkaka

    Serveras bäst varm men inte alltför het, så att smakerna verkligen får chansen att utveckla sig. Till receptet.

    Äppelkompott med kanel och russin

    En favoritdessert som kan serveras på traditionellt vis med mjölk eller som här med honungsyoghurt och rostade frön. Till receptet

    Foto: ANN LINDBERG

    Äppeltarte

    Desserten ser svår ut, men är förbluffande enkel. Hemligheten heter färdiga smördegsplattor. Till receptet.

    Foto: MALIN HOELSTAD

    Flapjacks med äpple och saffran

    Söt och gyllengul efterrätt. Till receptet.

    Foto: BJÖRN LINDBERG

    Äppelkaka med frasigt lock

    Till receptet.

    Foto: JUREK HOLZER

    Gordon Ramsays rabarber-crumble

    En smulpaj komponerad av engelske mästerkocken Gordon Ramsay. Servera den helst ljummen med grekisk yoghurt eller crème fraiche. Till receptet.

    Foto: MALIN HOELSTAD

    Äppelkaka

    Den här saftiga kakan med sin lite knäckiga yta är god som den är men kan också serveras med vaniljsås eller glass. Till receptet.

    Foto: MALIN HOELSTAD

    Ruts kaka

    Kakan påminner om mazarin och blir lite läckert knäckig i konsistensen. Till receptet.

    Foto: TASTELINE

    Äppelflan

    Färdig smördeg täcks med äpplen och hasselnötssmör. Portionsflanen kan göras i ordning i god tid och stå i frysen. Till receptet

    Apfelstrudel

    Till receptet.

    Barnbarnens favoritkaka ( mjölkfri)

    ”En snabbgjord mandeläppelkaka som blir extragod om formen bröats med kokos. Till receptet

    Foto: TOMAS YEH

    Farmor Marias äppeltårta

    Enkel och bärnstensfärgad dessert. Till receptet.

    Foto: MALIN HOELSTAD

    Kryddig äppelkompott med mascarponekräm

    En härlig höstdessert som är vacker att servera ur små barnmatsburkar eller liknande. Till receptet.

    Skånsk äppelkaka med vaniljsås

    Till receptet.

    Äppelchips

    ”Äppelchips är ett perfekt alternativ till de vanliga godiset. Det blir extra fint att blanda olika äppelsorter. Till receptet

    Foto: TASTELINE

    Äpplen med valnöt, honung och vallmo

    Till receptet.

    Äppeldricka med mynta

    En frisk och god dricka som håller i kylskåpet cirka en månad. Det går också bra att frysa in den. Vid serveringen späds den med drygt lika mycket vatten. Till receptet

    Foto: EMMA MATTSSON

    Äppeldricka med kanel

    Är lika god varm som kall. Till receptet

    Foto: JUREK HOLZER

    Äppelmos med vanilj

    Ett riktigt lyxmos som blir godare för varje dag. Gör det gärna lite grovt. Recept: Liselotte Forslin Till receptet

    Äppelchutney

    Gott till både lamm, gris och indisk curry. Chutneyn är färdig efter en vecka men blir ännu bättre om den får mogna. Till receptet

    matfragan@svd.se

    mailto:matfragan@svd.se

    Fler efterrätter med äpple.

    tasteline.com
    Annons
    Annons
    X

    Mammas äppelpaj.

    Foto: JUREKS HOLZER Bild 1 av 30
    Bild 2 av 30

    Äppelkompott med kanel och russin

    Foto: JUREK HOLZER Bild 3 av 30

    Äppelchutney. Gott till både lamm, gris och indisk curry.

    Foto: JUREK HOLZER Bild 4 av 30
    Foto: JUREK HOLZER Bild 5 av 30
    Foto: JUREK HOLZER Bild 6 av 30
    Foto: TASTELINE Bild 7 av 30
    Bild 8 av 30
    Foto: JUREK HOLZER Bild 9 av 30
    Bild 10 av 30
    Bild 11 av 30
    Bild 12 av 30
    Foto: ANN LINDBERG Bild 13 av 30
    Foto: MALIN HOELSTAD Bild 14 av 30
    Foto: BJÖRN LINDBERG Bild 15 av 30
    Foto: JUREK HOLZER Bild 16 av 30
    Foto: MALIN HOELSTAD Bild 17 av 30
    Foto: MALIN HOELSTAD Bild 18 av 30
    Foto: TASTELINE Bild 19 av 30
    Bild 20 av 30
    Bild 21 av 30
    Foto: TOMAS YEH Bild 22 av 30
    Foto: MALIN HOELSTAD Bild 23 av 30
    Bild 24 av 30
    Bild 25 av 30
    Foto: TASTELINE Bild 26 av 30
    Bild 27 av 30
    Foto: EMMA MATTSSON Bild 28 av 30
    Foto: JUREK HOLZER Bild 29 av 30
    Bild 30 av 30
    Annons
    Annons
    X
    Annons
    X