Annons
X
Annons
X

Valresultat dröjer i Egypten

Muslimska brödraskapet har fått omkring 40 procent av rösterna i första omgången av det egyptiska valet, uppger en källa inom partiet. De första officiella resultaten kommer först på torsdagen, meddelar egyptisk tv.

Av Reuters, TT

En tjänsteman från valkommissionen säger till Reuters att förseningen beror på att rösterna fortfarande räknas. Valresultatet väntades tidigare komma under onsdagen.

– Det har skett en viss fördröjning eftersom vi inte kunnat avsluta räknandet i vissa områden, inklusive i Kairo. Vi saknar också fortfarande resultaten från egyptier som bor i Kuwait, säger tjänstemannen.

Parlamentsvalet i Egypten är en tämligen komplicerad historia. Valet till underhuset hålls i tre omgångar, med en tredjedel av landets provinser som deltar i varje omgång.

Annons
X

Enligt de uppgifter som Muslimska brödraskapets parti FJP själva för fram så har partiet fått flest röster överlag, närmast följt av en starkt islamistisk salafist-allians och en koalition av mer sekulära partier först på tredje plats.

Framför allt i provinserna Fayyum, Röda havet och Kairo säger sig FJP ha gått starkt, utan att nämna några siffror.

Partiet hävdar dessutom att man är i ledningen i alla de individuella valkretsar som det röstats i under de två senaste dagarna.

Två tredjedelar av Egyptens provinser har inte röstat ännu, utan har sina valdagar först den 14 december respektive den 3 januari. Ett definitivt slutresultat kommer inte förrän den 13 januari.

Kairo TT-Reuters

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X