Annons
X
Annons
X

Två 16-åringar anhållna i Hjällbofallet

Ljus, fotografier och nallebjörnar vakar vid mordplatsen i Hjällbo i Göteborg där en 18-årig kvinna mördades i mellandagarna. Polisen säger sig fortfarande inte ha någon misstänkt men två 16-åriga pojkar har anhållits misstänkt för inblandning i mordet. ”Jag hörde skriken men trodde det var ett skämt”, berättare en granne för SvD.se.

En 18-årig kvinna misshandlades natten till onsdag så illa att hon avled av sina skador. Kvinnan hittades utomhus vid Bergsgårdsgärdet i Hjällbo. Polisen spärrar av brottsplatsen på nytt.

En 18-årig kvinna misshandlades natten till onsdag så illa att hon avled av sina skador. Kvinnan hittades utomhus vid Bergsgårdsgärdet i Hjällbo. Polisen spärrar av brottsplatsen på nytt. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX

Det är dämpad stämning i Hjällbo, lite mindre än en vecka efter mordet på den 18-åriga kvinna som hittades brutalt misshandlad på en gångstig nära sitt hem natten till i onsdags. Bara timmar senare avled hon av sina skador på Sahlgrenska sjukhuset. I helgen hölls en minnesstund vid mordplatsen och under måndagen samlades folk fortfarande. Ale som inte vill ställa upp med sitt namn är en av dem som sökt sig till platsen. Han bor cirka 100 meter från gångstigen och hörde skrik som han nu tror kan ha tillhört den mördade kvinnan.

– Jag blir ofta störd på natten av grannar så jag trodde det var ett skämt och ringde aldrig polisen. Men nu förstår man att det var hon. Fruktansvärt känns det. Hon lät desperat, som någon som var mycket rädd, berättar han.

Två unga pojkar sitter anhållna – båda är 16 år uppger Aftonbladet men det, samt en rad andra uppgifter som figurerat i olika medier vill polisen inte kommentera med hänvisning till förundersökningssekretess. Enligt uppgift till Expressen ska en av pojkarna ha spårats med hjälp av kvinnans försvunna mobiltelefon, men inte heller det vill polisen uttala sig om.

Annons
X

– Vi kommenterar inte om männen har någon koppling till varandra eller om de har någon koppling till flickan, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman till SvD.se.

Ingen av pojkarna är misstänkta för själva mordet.

– Det är fortfarande så att vi inte har någon misstänkt gärningsman eller något motiv, säger Thomas Fuxborg.

Polisen har heller inga vittnen till själva överfallet vilket gör att man inte vet om det rör sig om en eller flera gärningsmän.

Det är fortfarande oklart om åklagaren kommer att begära de anhållna häktade. Enligt Thomas Fuxborg väntas beslut om den första anhållne pojken under tisdagen. För pojken som anhölls i söndags har åklagaren ytterligare en dag på sig att lämna in sin häktningsframställan.

Ett åttiotal förhör har genomförts men polisen efterlyser fortfarande personer som kan ha iakttagit någon med en magnumflaska med Pommac under mordnatten. En sådan trasig flaska hittades bredvid 18-åringens kropp och kan vara mordvapnet. Flaskan skickas till Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping igår.

Här ligger Hjällbo

hitta.se

och TT

Annons
Annons
X

En 18-årig kvinna misshandlades natten till onsdag så illa att hon avled av sina skador. Kvinnan hittades utomhus vid Bergsgårdsgärdet i Hjällbo. Polisen spärrar av brottsplatsen på nytt.

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X