Annons
X
Annons
X

Tioåringar får söka jobb

Amerikanska tioåringar slipas nu i konsten få jobb senare i livet. En skola i New York låter barnen gå på simulerade jobbintervjuer och övar dem i att svara rätt på chefens frågor.

– Jobbintervjuerna lär barnen att förstå hur det funkar därute, att de kommer att bli jämförda, säger Robyn Yang, lärare i privatekonomi.

Barnen får turas om att vara den som är arbetssökande eller att vara den som ska rekrytera. Sedan startar intervjun med tuffa frågor som ”Hur hårt är du beredd att jobba?” och ”Kan du ge exempel på hur du hjälper till därhemma?”.

– Vi får höra typiska frågor som kommer upp på en anställningsintervju nu, så att vi får en aning om vad cheferna brukar fråga efter, säger Tobi Onalaja, 10 år, till CNN Money.

Annons
X

Själv hoppas han kunna jobba som läkare när han blir stor.

Robyn Yang, som leder undervisningen, var tidigare investmentbankir, men har skolat om sig och driver nu undervisningsföretaget Enchanted Collar. Hon ger även kurser riktade mot barn som lär dem hur man hushåller med pengar.

William Ferguson, rektor på Saint Elizabeth Catholic Academy var först skeptisk till att så små barn skulle drillas, men är nu nöjd att han infört undervisning i ämnet.

– Jag tror att om sju-åtta år, när de söker jobb, kommer de att minnas de här lektionerna, säger han.

E24

Annons
X
Bild 1 av 1
Annons
X
X
X
X
Annons
X