Annons
X
Annons
X

Svensk jämförs med bussbombare

Den svensk som misstänks för någon form av terrorbrott på Cypern sitter kvar i häktet ytterligare en vecka.

Cyperns justitieminister ser likheter mellan mannen och självmordsbombaren i Bulgarien.

Av Reuters, TT

24-åringen är svensk medborgare och har libanesiska rötter, och sitter fortsatt häktad i ytterligare sju dagar, meddelar den cypriotiska polisens presstalesperson Andreas Angelides till TT.

Myndigheterna uppger att de utreder tio olika brottsanklagelser mot svensken, som nu varit frihetsberövad sedan den 7 juli. Enligt källor på plats under häktningsförhandlingen, som skedde bakom stängda dörrar, är han misstänkt för spionage och förberedelse till brott, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu pekade tidigt ut Hizbollah och Iran som de skyldiga bakom såväl den misstänkte svensken på Cypern, som den självmordsbombare som i förra veckan dödade fem israeliska turister och en bulgar på en buss i Bulgarien. Netanyahu upprepade anklagelserna i en intervju med Fox News på söndagen, där han sade sig ha bergsäkra uppgifter om sambandet.

Annons
X

På måndagen gick även Cyperns justitieminister Loucas Louca ut och talade om likheter mellan svensken och självmordsbombaren i Bulgarien.

Den cypriotiska polisen är i övrigt fortfarande mycket förtegen om den häktade svensken.

Stockholm/Nicosia TT-Reuters

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X