Annons
X
Annons
X

Strömavbrott i Stockholm

Över 23 000 hushåll i Stockholm var utan ström i runt två timmar på torsdagsmorgonen, efter ett strömavbrott som berörde Hägersten, Fruängen, Långbro, Mälarhöjden, Bredäng och Aspudden.

Mängder av resenärer väntade på ersättningsbuss vid Liljeholmen i samband med strömavbrottet.

Mängder av resenärer väntade på ersättningsbuss vid Liljeholmen i samband med strömavbrottet. Foto: SCANPIX

Strömavbrottet inträffade vid sjutiden på torsdagsmorgonen. Vid niotiden hade alla utom 362 kunder i Hägersten fått tillbaka strömmen.

– Prognosen är att de kan få tillbaka strömmen om runt två timmar, sa Alexandra Hempe vid Fortums presstjänst vid nio-tiden.

Avbrottet berodde på ett tekniskt fel i ett ställverk i Västertorp.

Annons
X

Strömavbrottet påverkade också tunnelbanan, och på röda linjen, längst sträckorna Sätra - Liljeholmen och Fruängen - Liljeholmen var tågen ersatta av buss. Vid 8.30-tiden rullade tågen igen.

Många Stockholmare på väg till jobbet drabbades dock av stoppet.

– Jag kommer för sent till jobbet, har som tur var inte möte. Hur man tar sånt här beror på dagsformen som är rätt okej idag. Men det är dålig informaiton vid centralen, säger Olof Glemme, som väntar på tunnelbanan mot fruängen vid Stockholms central.

SvD:s reporter Hannes Delling är en av de som drabbats av tunnelbanestoppet.

– Det tog 34 minuter att ta sig från Midsommarkransen till Liljeholmen. Stämningen bland resenärerna är håglös. Jag tog en buss som skulle till Gröndal, men busschauffören var snäll och körde vidare till Liljeholmen så att resenärerna kunde ta tunnelbannan därifrån, säger han.

Annons
X

Mängder av resenärer väntade på ersättningsbuss vid Liljeholmen i samband med strömavbrottet.

Foto: SCANPIX Bild 1 av 2

Ett mörklagt hus i Västertorp under torsdagsmorgonens strömavbrott.

Foto: SCANPIX Bild 2 av 2
Annons
X
X
X
X
Annons
X