Annons
X
Annons
X

Stämmer kryssningsbolag efter storm

Drömresan förvandlades till en mardröm när lyxkryssaren hamnade mitt i en storm på väg över Atlanten. Nu stämmer tre passagerare bolaget.

Foto: AP

Anthony och Dorothy Watchman samt Susan Latham från Plymouth, USA, checkade på MV Athena i september 2006.

Ihop med andra passagerare skulle de njuta av semestern ombord på det lyxiga fartyget på färden till New York och sedan vidare till Kanada. Innan fartyget gled in i New Yorks hamn skulle de dessutom hunnit med att besöka Nova Scotia och Maine.

LÄS MER: Så mycket går du upp i vikt på en kryssning

Annons
X

Men verkligheten blev en annan. Ute i Atlanten hamnade nämligen fartyget mitt i en storm.

En av passagerarna ombord dog efter att han trillat ner för en trappa i den kraftiga sjögången. Ytterligare 17 andra passagerare uppger att de skadades när de kastades in i väggar eller föll ur sina kojer i sjögången.

Paret Watchman och Susan Latham tillhör passagerna som blev skadade i sjögången – och kräver nu stora skadestånd, enligt tidningen Plymouth herald.

Deras advokater menar att reseföretagen som bokade deras på kryssning samt fartygets ägare och operatörer kan hållas ansvariga för skadorna, då de dels har tagit det ”försumliga” beslutet att segla i dåligt väder och dels inte varnat för sjögången ordentligt.

Resebolagens advokater hävdar att passagerarnas krav på skadestånd bör avslås på grund av ”orimliga och oförsvarliga förseningar” då ärrendet väcks sex år efter kryssningen.

En domstol ska nu avgöra om stämningsansökningarna kan gå till åtal.

LÄS MER: Är det bara blåhåriga tanter på kryssningar?

LÄS MER: Så ser framtidens lyxkryssare ut

UNIK GRAFIK: Så stor är världens största lyxkryssare – se allt som finns ombord

svd.se

Annons
X
Foto: AP Bild 1 av 1
Annons
X
X
X
X
Annons
X