Växjö är dessutom en av sju värdstäder i EM nästa sommar. Övriga är Kalmar, Göteborg, Halmstad, Linköping, Norrköping och Solna (final).

”Det ska bli fantastiskt kul. Jag längtar efter att få träffa och lära känna spelarna, och att få möta den svenska publiken. Att vi får göra det på en nybyggd arena passar oss när vi nu ska bygga något nytt fram till EM”, säger Sundhage till förbundets hemsida.

Truppen tas ut i mitten av oktober.

Det blev storseger för USA i Sundhages sista match, 6–2 över Australien. Hennes facit som förbundskapten i USA kan därmed summeras till 91 segrar, 10 oavgjorda matcher och 6 förluster.

Segern med tennissiffror var den bästa avskedspresent svenskan kunde få. Efteråt hyllades svenskan med en videohyllning på storbildsskärmen på Dicks Sports Good-stadion i Colorado. Då kom tårarna.

"Jag är en bättre tränare efter de fem åren här. Jag är tacksam och glad för laget som är det bästa i världen", säger Sundhage till ussoccer.com.

Redan efter den näst sista matchen (2–1 mot Australien) fick svenskan en gåva från spelarna – en gitarr med alla spelarnas autografer.

Sundhage tar över det svenska landslaget 15 oktober.