Stefan Holm satt på Olympiastadion och fick se sin dubbelgångare ta ännu en brittisk medalj.

Robert Grabarz blev delad trea (2,29) i höjdhoppsfinalen, där ryssen Ivan Ukhov var överlägsen med ett guldhopp på 2,38.

Stefan Holm och Robert Grabarz är inte bara väldigt lika till utseendet, utan även när de hoppar.

Den 24-årige britten har exakt samma procedur före sina hopp som Holm: dra händerna genom det kortklippta håret, rycka i tävlingslinnet, rätta till ringen på ena handen, – och sedan iväg.

– Jo, vi är rätt lika. Kanske mest tack vare frisyren och ticsen innan vi hoppar. Han hoppar också likt mig, även om han är längre och kraftigare, säger Holm.

Grabarz tog EM-guld tidigare i sommar, men i OS spände han sig när ribban kom upp på 2,33. Det blev ändå en medalj, delat brons.

Att bli jämförd med Stefan Holm ser han som en komplimang.

– Stefan och Steve Smith är mina höjdhoppshjältar. Men jag har inte försökt kopiera Holm. Jag blir bara så exalterad före ett hopp och det kliar i ansiktet. Det är därför jag gör som jag gör, säger Grabarz.

Holm och Grabarz träffades första gången i januari.

– Jag och farsan var på en samling för brittiska höjdhoppare eftersom jag känner Robbies tränare Fuzz sedan ett par år tillbaka. I Birmingham körde jag en föreläsning och visade en del träningsövningar – sedan gick Robbie ut och satte personbästa i nästa tävling, säger Holm.

OS-guider:

Svenskarnas program – timme för timme

Komplett OS-program med svenska tv-tider

Här är de svenska hoppen i London-OS