Hittills har OS varit en liten besvikelse för svenskarna. Emma Johansson missade pallen, och ett av de stora medaljhoppen, Sarah Sjöström, är inte i praktform.

Men även om varken simmarna eller cyklisterna lyckats finns det flera bra medaljchanser kvar:

3 augusti: Lassi Karonen, rodd. Tredje snabbast i försöksheaten och ser stark ut.

5 augusti: Fredrik Lööf/Max Salminen, starbåt. Rutinerade Fredrik Lööf har redan två OS-medaljer och har börjat bra i OS. Största seglarhoppet i Weymouth.

6 augusti: Rasmus Mygren, laser. Blev nedseglad och missade medalj i Peking – men fick en bra inledning och kan ta medalj.

7 augusti: Jimmy Lidberg, brottning. Bäst av de svenska herrarna och guldkandidat i 96-kilosklassen. Frågetecken dock för domarna på OS: Araskandalen sätter fortfarande spår.

8 augusti: Henrik Nilsson/Marcus Oscarsson, kanot. Paret som tog Sveriges senaste OS-guld i Aten 2004 är tillbaka och jagar medalj igen.

• Anders Gustafsson, kanot. Bäst på K1 500 som inte finns med längre – men har klockren medaljchans på dubbla distansen.

• Rolf-Göran Bengtssons stora stund. Världsettan är just nu Sveriges störtsta guldhopp och går för guld på Casall.

9 augusti: Sofia Mattsson, brottning. Medaljfavorit i 55-kilosklassen – men slår knappast japanska suveränen Saori Yoshida.

• Fotbollslandslaget, damer. Obesegrade har har bra stämning i truppen. Har en av världens bästa spelare i Lotta Schelin.

• Anna Laurell, boxning. Kort väg till medalj med bara tolv boxare i fältet.

• Patrik Kittel är en av medaljkandidaterna i dressyr kan skrälla till på Scandic.


OS-guider:

Svenskarnas program – timme för timme

Komplett OS-program med svenska tv-tider

Här är de svenska hoppen i London-OS