Miroslav Klose gjorde mål med handen och erkände det för domaren Luca Banti, som underkände målet. Tysken hyllades under torsdagen på sociala medier för sin sportslighet.

Situationen utspelade sig i onsdagskvällens Serie A-match i Neapel. Miroslav Klose nickade in 1–0 – trodde domarna och merparten av publiken. Men den tyska anfallaren hade gjort ”en Maradona”, slagit in bollen i mål med handen. Napolispelarna protesterade varpå Klose gick fram till domaren och erkände att målet var regelvidrigt.

Tyskens sportslighet hyllades på sociala medier. ”Bravo, Miro Klose!”, skrev självaste Fifa-basen Sepp Blatter på mikrobloggen Twitter. Men redan efter matchen fick Klose erkännande.

– Hans betende är föredömligt för fotbollen, tyckte Lazio-tränaren Vladimir Petkovic och fick medhåll av sin kollega i Napoli:

– Valdigt bra gjort, sade Walter Mazzari.

Napolis lagkapten Paolo Cannavaro stämde, enligt Aftonbladet, in i hyllningskören:

– Bara att applådera. Det var en stor gest.

I Gazzetta dello Sport fick Miroslav Klose högst betyg i Lazio och omdömet ”En fair play-mästare”.

Det var nämligen inte första gången Klose utmärkt sig i grenen. 2005 fick han som Werder Bremen-spelare pris av Tyska fotbollförbundet efter att ha fått en domare att ompröva beslutet om en utdömd straffspark.

– Det var ingen straff. Målvakten tog bollen först och sedan gled jag in i honom, sa Klose.

Napoli vann matchen mot Lazio med 3–0 efter hattrick av Edinson Cavani.