Annons
X
Annons
X

SF ändrar sig inte

SF Bio tänker inte ändra sin policy – trots kritikerstormen mot företaget. Det säger informationschefen Thomas Runfors till SvD.se.

Foto: SKÄRMDUMP BIOTIDER.SE & SCANPIX | MONTAGE: SVD

Policyn att man inte får direktlänka till SF:s bokningssidor kvarstår. Enligt informationschefen Thomas Runfors tänker företaget i nuläget inte ändra ståndpunkt i konflikten med webbsajten biotider.se.

SvD.se rapporterade i går om bråket mellan SF och biotider.se. På biotider har användarna kunnat se information om när och var biofilmer visas och på sajten har också direktlänkar till SF:s bokningssidor funnits.

I natt ändrades dock innehållet på sajten efter att SF blockerat dem från hämta information om det aktuella bioprogrammet.

Annons
X

– Men det är viktigt att påpeka att det inte är vi som stängt ner dem, utan de själva som beslutat att stänga sin sajt, säger SF:s informationschef Thomas Runfors.

I går förklarade SF att det fanns två problem med biotider.se – dels att de lade ut information om bioprogrammet, dels att de direktlänkade till bokningsidorna så att användarna slapp att gå via SF:s förstasida.

Nu säger Thomas Runfors att det stora problemet är just direktlänkarna.

Stäng

KULTURCHEFENS NYHETSBREV – veckans viktigaste kulturtexter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – De djuplänkar till vår sajt och tjänar pengar på vårt innehåll. Det är vi emot.

  Samtidigt är biotider.se inte den enda sajten som publicerar information om det aktuella bioprogrammet. Men de andra sajterna tänker SF inte agera mot uppger Thomas Runfors.

  – Vi kan inte hindra någon från att publicera tiderna. Men problemet med biotider var just djuplänkarna och att det var en kommersiell sajt, säger Thomas Runfors.

  Många kritiker anser att ni inte förstår er på internet – vad säger du om det?

  – Det kanske vi inte gör, men vi förstår vår affärsidé. Ibland måste man ta obekväma beslut, precis som vi gör när vi beslutar att stänga biografer. De kan upplevas som korkade, men man måste se helheten.

  Vansinnigt av SF att försöka styra nätet

  blogg.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Foto: SKÄRMDUMP BIOTIDER.SE & SCANPIX | MONTAGE: SVD Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X