Annons
X
Annons
X

Så ska charterresan bli billig

Efter lågprisflyget, nu kommer lågprischartern. Det nya resekonceptet utlovar hotellpriser som ligger under priset på internetsajter och hotellens officiella priser.

Efter lågprisflygen – nu kommer lågprischartern.

Efter lågprisflygen – nu kommer lågprischartern. Foto: COLOURBOX

Bakom den nya lågprissatsningen står företaget TripX och en av initiativtagarna, Martin Wirth, var också med och startade charterarrangören Solresor i slutet av 1980-talet.

– Jag menar att denna modell kommer betyda samma för den traditionella chartern som iPhone betytt för Nokia, säger han.

Syftet med satsningen är enligt företaget att erbjuda ”charterliknande paketresor med billiga webbpriser på flyget i kombination med egna hotell av charterkaraktär”. I normalfallet ska det betyda att hotellkostnaden ligger 30 till 40 procent lägre än hotellens officiella priser, eller de priser som man kan hitta hos internetresebyråer.

Annons
X

En minimal organisation samt en ny specialutformad programvara som matchar de lägsta flygpriserna i realtid med låga opublicerade hotellpriser ska göra lågprissatsningen möjlig.

– Med helt ny teknik plockar vi det bästa ur två världar. Vi behåller charterbolagens fina och populära hotellutbud, men där tar det stopp. Vi ogillar allt som fördyrar för resenären och som oftast inte tillför resan speciellt mycket. På sökt datum serverar vi ett smörgåsbord av flygmöjligheter. Först kommer alltid det billigaste flyget, tätt följt av samtliga flyg som finns på sökt flygplats och datum, säger Martin Wirth.

TripX Travel AB, som har ställt resegaranti till Kammarkollegiet, har idag resor till 25 destinationer.

LÄS MER: Så kan du spara tusenlappar på resan
LÄS MER: Expert: Resepriserna kommer att sjunka

Annons
Annons
X

Efter lågprisflygen – nu kommer lågprischartern.

Foto: COLOURBOX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X