Annons
X
Annons
X

Så gör du julbordet nyttigare

Nyttig mat är ett populärt inslag på julbordet då många av de traditionella rätterna är tunga och fulla av kalorier.

Alla recept kommer från Tasteline.

LÄS MER: Dietistens sju råd för ett nyttigare julbord (Extern länk)

NYTTIGA RECEPT TILL JULBORDET;

Glöggkokt rödkål med äpplen

En rätt för alla på julbordet

Annons
X

Till receptet

Julens endivesallad

Ett måste för Ewa ihop med julskinkan

Till receptet

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

    Anmäl dig här kundservice.svd.se

    Ulrikas julansjovis

    En lätt rätt att förbereda dagen innan ”Ewa-dagen”

    Till receptet

    Portvinsill

    Låt stå minst tre dygn i kylskåpet

    Till receptet

    Rödkålssallad med katrinplommon och hasselnötter

    En härlig smakkombination

    Till receptet

    Rödkålssallad med äpplen och valnötter

    Servera en snabb och enkel sallad som lättar upp julbordet

    Till receptet

    Citrussallad

    Servera salladen som tillbehör till rökt lax. rätten bryter av blad julbordets ofta väldigt tynga rätter

    Till receptet

    Rostad kål med stjärnanis och solrosfrön

    Lagom till cirka tio personer

    Till receptet

    Finsk kålrotslåda

    Servera direkt eller värm upp som tillbehör på julbordet till skinka, rökt kött eller korv.

    Till receptet

    Sockerfri glögg

    Glögg är gott, men så förtvivlat sött. Prova att göra din egen och snåla in på sockret.

    Till receptet

    Ris light a´la Malta

    En smalare variant som du kan äta med lite bättre samvete.

    Till receptet

    Annons
    X
    Bild 1 av 12
    Bild 2 av 12
    Bild 3 av 12
    Bild 4 av 12
    Bild 5 av 12
    Bild 6 av 12
    Bild 7 av 12
    Bild 8 av 12
    Bild 9 av 12
    Bild 10 av 12
    Bild 11 av 12
    Bild 12 av 12
    Annons
    Annons
    X
    X
    X
    X
    Annons
    X