Annons
X
Annons
X

Röse och Karlsson tillbaka på Dramaten

Dramaten fogar in ytterligare två uppsättningar i vårens repertoar: ”Frun från havet” i regi av Sofia Jupither med Eva Röse i huvudrollen och publiksuccén ”Rickard III” i regi av Stefan Larsson med Jonas Karlsson i titelrollen.

Eva Röse i ”Frun från havet”.

Eva Röse i ”Frun från havet”. Foto: Henrik Halvarsson

Ibsens klassiker, som får premiär den 4 maj, handlar om fyrvaktardottern Ellida och hennes livsval och frihetslängtan. Eva Röse som gör rollen är tillbaka på Dramaten för första gången sedan 2013. Sofia Jupither, som fick SvD:s Thaliapris 2014, har haft stora framgångar med Ibsen-uppsättningar som ”Gengångare” på Stockholms stadsteater 2010 och ”Lille Eyolf” på Nationaltheatret i Oslo. Hon är aktuell med Mio min Mio” på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Maktspelaren och manipulatören i Shakespeares kungadrama återkommer – ”Jonas Karlsson är en förtrollande Rickard”, skrev SvD om ”Rickard III” som får nypremiär den 9 april. Jonas Karlsson är också aktuell i Bergmandramat ”Scener ur ett äktenskap” som får nypremiär den 3 mars på Maximteatern, även det en uppsättning regisserad av Stefan Larsson.

Jonas Karlsson som ”Rickard III”. Foto: Roger Stenberg

Annons
X
Annons

Eva Röse i ”Frun från havet”.

Foto: Henrik Halvarsson Bild 1 av 2

Jonas Karlsson som ”Rickard III”.

Foto: Roger Stenberg Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X