Ryugyong Hotel började byggas redan 1989, och ska enligt uppgifter ha varit en replik till Sydkoreas OS-värdskap året innan. Men när den 330 meter höga byggnaden, som mest liknar ett rymdskepp eller möjligen en pyramid, hade fått sina 105 våningar i början av 90-talet upphörde plötsligt byggandet.

Förklaringen lär ha varit att det inte fanns pengar för att slutföra projektet.

LÄS MER: Nordkoreas skrytbygge utsedd till världens fulaste byggnad

Hotellet/rymdskeppet/pyramiden blev därför stående i centrum av Nordkoreas huvudstad, där det är väl synligt från alla områden, i 16 år. Något som uppmärksammades världen över, då hotellet bland annat utsetts till världens fulaste byggnad av CNN.

Under en period valde regimen att radera bort det som skulle varit deras skrytbygge från alla offentliga bilder.

2008 återupptogs byggandet av en egyptisk investeringsgrupp. Tanken var att skrythotellet skulle öppnats i år på 100-årsdagen för födelsen av Kim Il Sung, som är landets president även som död. Men så skedde inte.

När representanter från en kinesisk resebyrå fick gå in i byggnaden avslöjades varför. Bakom fasaden liknar lyxbyggnaden nämligen mest ett parkeringsgarage. Enligt uppgifter finns det varken elledningar eller rör indragna i byggnaden. Och det som skulle varit en lyxig lobby är inte målad med grundfärg.

Enligt Aftonbladet hoppas myndigheterna i Nordkorea på att hotellet ska öppna inom tre år. Det är dock oklart om hotellet fortfarande kommer ha 3 000 rum och fem roterande restauranger som de ursprungliga byggplanerna innehåller.

BILDSPEL: Bilderna inifrån hotellet avslöjar skrytbluffen

BILDSPEL: Bilderna som Nordkorea inte vill att du ser

LÄS MER: Hotellet som försvann i Nordkorea ska öppnas