Visst finns det bra stränder i Dubai, Den mest kända är Dubai är Jumeirah beach, som till största del består av hotellägda delar.

Den mest kända stranden är Jumeirah beach, som är lång och som till största del består av hotellägda delar. Men det finns en öppen del som är gratis, samt en annan öppen och lite finare öppen del som kostar cirka 30 kronor. Vill man komma in på de hotellägda delarna kan det bli dyrt. Det kan kosta från omkring 200 kronor upp till 600 kronor per person och dag.

Tre tips: Jumeirah open beach Gratis och helt okej del av Jumeirah beach. Här finns duschar, toaletter och matställen. Se upp för de starka strömmarna (gäller längs hela långa Jumeirah beach)

Jumeirah beach park. Också en del av Jumeirah beach. Ligger en dryg halvmil från Dubais centrum. Stort och välskött. Inte gratis men öppen för allmänheten. Inträde: 5 dirham, solstol: 15 dirham. Måndgar endast för kvinnor och barn.

European Beach Riktigt skön strand som också är tillgänglig för alla. Här har man ra utsikt över det spektakulära hotellet Burj al Arab som liknar ett segel. Stranden kallas European Beach för att det är mycket europeiska turister här. Inträde är detsamma som för Jumeirah beach park,

LÄS MER: En dag i Dubai

LÄS MER: Rena rama lyxöken