Hitlers gigantiska semesterkomplex, som kallas Kolossen Prora, började byggas 1936 vid stranden på ön Rügen i Östersjön. Huvudbyggnaden med sex våningar ligger bara 150 meter från stranden.

När anläggningen var färdigbyggd 1939 var den 4,5 kilometer lång och hade plats för 20 000 personer. Byggnaden bestod av åtta olika block, alla lika stora som fem fotbollsplaner. I mitten av det gigantiska bygget skulle en festplats ligga, men den påbörjades aldrig.

Efter andra världskriget byggdes en del av semesteranläggningen om av DDR-regimen, som bland annat använde område för militära ändamål. En del av byggnaden försökte de spränga bort, men då den byggts av betongfundament var det svårt.

På en auktion i Berlin i lördags ropades den del av av byggnaden som kallats ”Block 1” ut. Utgångspriset var satt till blygsamma 700 000 pund, men kom enligt Daily Mail, att sluta på 2,2 miljoner pund sedan budgivning på telefon tagit fart.

Enligt auktionsfirman var tio olika byggfirmor med och la bud. Firman som bjöd det högsta budet har meddelat att de ska förvandla "Block one" till ett lyxhotell. Enligt planen ska hotellet innehålla 400 hotellrum och lika många lägenheter.

I byggnaderna finns det idag några lyxlägenheter och ett vandrarhem.

Det har funnits farhågor om att nynazister ska köpa in sig i området. Men på lördagens auktion kom inga sådana bud in.

LÄS MER: Sova med Hitler
LÄS MER: Skylt pekar ut Hitlerbunker