Det är stressterapueten och den före detta flygvärdinnan Mia Regnér som skrivit boken "En flygvärdinnas hemligheter och sanningar".

Boken beskrivs som en metodbok där flygrädda själva ska få hjälp att hantera och bearbeta sin rädsla.

LÄS MER: Stora skillnader i länders flygsäkerhet

Författaren Mia Regnér beskriver målgruppen med orden; "Är du rädd för att flyga? Är du en sådan som tänker varje gång efter en "lyckad" flygning att det hände inget denna gång, men nästa gång, då händer det nog något riktigt hemskt? Är du en sådan där som bara väntar på en katastrof runt varje hörn?"

Genom att dela med sig av flera egna berättelser från sin tid som flygvärdinna och kombinera de med fakta och handfasta råd i boken hoppas Mia Regnér att flygrädda ska bli av med rädslan.

– Att vara flygrädd begränsar livet för många, men egentligen så behövs så lite för att vinna så mycket. Jag har samlat enkla metoder och mental träning varvat med handfasta råd för att själv övervinna flygrädslan, förklarar Mia Regnér.

Enligt Mia Regnér finns det flera fördelar med att övervinna flygrädslan på egen hand, dels slipper man gå till en dyr terapeut och dels minskar man beroendet av andra, vilket enligt henne ökar både självförtroendet och självkänslan.

LÄS MER: Flygvärdinnornas bästa tips samlade i guidebok
LÄS MER: Går det att öppna fönstret på flyget?