Annons
X

Mat om hjärnan får välja

Charlotte Erlandson Albertsson vet vad hjärnan vill ha. Här är tre recept ur hennes kokbok.

Belöna dig rätt. Tre hälsoböcker som inte handlar om bantning.

Belöna dig rätt. Tre hälsoböcker som inte handlar om bantning. Foto: ANN LINDBERG

Recept ur Kokbok för hjärnan

Här ges förslag på frukost, lunch, middag, efterrätter, bröd och kakor som stimulerar hjärnan. Efter varje recept finns en förklaring till varför de är så nyttiga. Felaktig kost påskyndar åldrandet, enligt författaren Charlotte, professor i medicinsk och fysiologisk kemi.

Författare Charlotte Erlandson Albertsson (Ica bokförlag) Receptfoto: Ann Lindberg

Foto: ANN LINDBERG

Limekakor

Doften av lime känns stärkande. Dofter är viktigt för hjärnan, får oss att koppla av. Till receptet

Annons
X

Foto: ANN LINDBERG

Änglapaj

Festlig dessert med nyttiga bär fyllda med vitaminer och antioxidanter. Grädde är tillåtet vid festliga tillfällen. Till receptet

Foto: ANN LINDBERG

Rågskorpor

Råg är hälsosamt. Skorpor måste vi tugga ordentligt. Vilket är stressbefriande. Till receptet

Annons
X

Belöna dig rätt. Tre hälsoböcker som inte handlar om bantning.

Foto: ANN LINDBERG Bild 1 av 5
Bild 2 av 5
Foto: ANN LINDBERG Bild 3 av 5
Foto: ANN LINDBERG Bild 4 av 5
Foto: ANN LINDBERG Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X

Mer från Startsidan

Annons
X