En tjänsteman från valkommissionen säger till Reuters att förseningen beror på att rösterna fortfarande räknas. Valresultatet väntades tidigare komma under onsdagen.

- Det har skett en viss fördröjning eftersom vi inte kunnat avsluta räknandet i vissa områden, inklusive i Kairo. Vi saknar också fortfarande resultaten från egyptier som bor i Kuwait, säger tjänstemannen.

Parlamentsvalet i Egypten är en tämligen komplicerad historia. Valet till underhuset hålls i tre omgångar, med en tredjedel av landets provinser som deltar i varje omgång.

Enligt de uppgifter som Muslimska brödraskapets parti FJP själva för fram så har partiet fått flest röster överlag, närmast följt av en starkt islamistisk salafist-allians och en koalition av mer sekulära partier först på tredje plats.

Framför allt i provinserna Fayyum, Röda havet och Kairo säger sig FJP ha gått starkt, utan att nämna några siffror.

Partiet hävdar dessutom att man är i ledningen i alla de individuella valkretsar som det röstats i under de två senaste dagarna.

Två tredjedelar av Egyptens provinser har inte röstat ännu, utan har sina valdagar först den 14 december respektive den 3 januari. Ett definitivt slutresultat kommer inte förrän den 13 januari.