Innan han kastade sig på ett plan till Saudiarabien för att fly undan upproret skrev Ben Ali tills vidare över presidentmakten till sin premiärminister, Mohammed Ghannouchi - men Tunisiens författningsråd sade att parlamentets talman är interimspresident.

Nu har Ghannouchi accepterat ett förslag från oppositionspartier om att bilda en koalitionsregering, uppger oppositionsledaren Mustafa Ben Jaafar som förde samtal med premiärministern på lördagen.

Mötena fortsätter i morgon, och då väntas överenskommelsen presenteras, sade Jaafar.

Samtidigt svor parlamentets talman Foued Mebazaa eden som landets interimspresident.

Men de våldsamma oroligheterna fortsätter. Civilklädda män kör runt i Tunis i hög hastighet och skjuter urskiljningslöst mot hus och människor, uppger vittnen enligt Reuters.

Det är oklart vilka männen är, men en militärkälla uppger att individer som stod president Ben Ali nära nu försöker underblåsa laglöshet och oro i landet.

I ett fängelse i Monastir har en våldsam brand dödat minst 42 personer.

- Jag ser tiotals döda och tiotals fångar som har flytt. Hela fängelset står i brand, möbler, madrasser, allt, sade ett vittne till Reuters.

Ytterligare tiotals fångar har dödats i ett stort rymningsförsök från ett annat fängelse, i staden Mahdia cirka tre mil söder om Monastir.

Ben Alis plötsliga och oväntade fall sänder politiska chockvågor över regionen, inte minst till Algeriet och Egypten som har liknande auktoritära styren och ännu värre ekonomi.

I Kairo strömmade demonstranter efter Ben Alis fall till den tunisiska ambassaden, där de sjöng, dansade och uppmanade Egypten att följa Tunisiens exempel.

Tusentals turister har evakuerats från Tunisien. Den svenska chartersäsongen till landet har inte kommit igång ännu. Enligt UD, som avråder från resor, finns på sin höjd 600 bofasta svenskar och 300 resenärer i landet, dock ingen i Tunis.

Tunisiens flygplatser är öppna för trafik, rapporterar landets officiella nyhetsbyrå enligt Reuters.