Så mycket mer är inte känt om mannen som i går sköt ihjäl alla han kom åt i ett sikhiskt tempel i USA.

Klockan hade passerat tio på förmiddagen när en lång, flintskallig, vit man kom in på parkeringsplatsen till sikhtemplet i Oak Creek i Wisconsin och sköt minst tre personer, berättar Milwaukee Journal Sentinel.

Polis var på plats tre minuter efter det första nödsamtalet. En polis hann mannen såra allvarligt innan han gick in i templet och sköt ännu fler med sin pistol. Sedan sköt en annan polis ihjäl honom, vilket ”hindrade att tragedin blev ännu större”, säger Oak Creeks polischef John Edwards.

Han hann döda sex människor och sårade flera, tre mycket allvarligt.

I dag avslöjade Pentagon att den 40-årige mannen hette Wade Michael Page och på 90-talet verkat inom psykologisk krigföring vid försvaret, senast vid Fort Bragg. Han hade fått flera medaljer men inte stigit mycket i graderna. Han hade grundat det rasistiska bandet End Apathy 2010 och varit i kontakt med nynazistiska National Alliance, berättar för Reuters Heidi Berich som leder Southern Poverty Law Center som övervakar högerextremism.

Massmordet behandlas som ”inrikes terrorism”, och polisen söker efter motiv. Det är ”tyvärr naturligt att anta” att det var ett hatbrott eftersom sikher har utsatts för många sådana de senaste åren, konstaterar Sapreet Kaur, vd för Sikhiska koalitionen som representerar USA:s cirka 500 000 sikher.

Vita huset och andra officiella byggnaders flaggor halas på halv stång för att hedra offren för massmordet i det sikhiska templet, på order av president Barack Obama. Även amerikanska ambassader utomlands omfattas, och sorgeflaggningen pågår till och med 10 augusti.