Siffran över antalet döda i New York har nu stigit till 22 personer, enligt New York Times som gjort en sammanställning över de skador som hittills är uppmätta.

Brittiska the Guardian har samlat statistik över var de olika dödsfallen inträffat. Haiti – som var bland de första platser att drabbas av stormens framfart – står för det högsta dödstalen, där omkom 52 personer.

Även Kuba drabbades tidigt av stormen, med 11 dödsfall som följd. I USA har minst 48 personer rapporterats omkomna. Guardian har markerat ut de dödsfall de lyckats lokalisera på en karta.

Stormen har stannat av stor del av kommunikationerna i USA de senaste dygnen. Över 18 000 flygningar har ställts in, vilket förutom att strandsätta resenärer även försvårat för exempelvis benmärgsdonationer att komma fram i tid.

Åtta miljoner amerikanska hushåll har blivit strömlösa varav 2,3 miljoner i staten New York – det ledde bland annat till att 300 patienter fick evakueras från NYU Langone Medical Center vars reservkraftaggregat slogs ut. Prognosen lyder att det dröjer minst tre dagar innan landets strömförsörjning fungerar igen.

LÄS ÄVEN: Falska stormrykten spreds på Twitter

Under tisdagskvällen, amerikansk tid, var fortfarande tre av de stora biltunnlarna i New York avstängda och vid Battery i nedre Manhattan steg vattnet med över sex meter. Stadens parkförvaltning har hittills fått in rapporter om 7000 träd som slitits upp av stormen – en av de vanligaste dödsfällorna. 6400 av stadens invånare sökte skydd i tillfälliga arrangerade nödbostäder såsom skolor.

I New Jersey förlorade 29 sjukhus strömförsörjningen, men de flesta hade fungerande reservaggregat. I Wildwood crest uppmättes 0,3 meter regn under tisdagseftermiddagen.

Den högsta vindstyrkan som uppmättes var 139 mph (62 meter per sekund) vid Mount Washington i New Hampshire.

Stormen färdas nu vidare norrut och väntas röra sig över Kanada.

BILDSPECIAL: Se förödelsen i Sandys spår

Mer om stormen Sandy:

Grafik

Så stor skulle Sandy vara i Europa

Här hänger kranen – 80 våningar upp

Skeppet HMS Bounty, som användes vid inspelningen av 60-tals filmen ”Myteriet på Bounty”, strandade utanför delstaten North Carolina på USA:s östkust.

Se räddningsaktionen från förlista Bounty

TESTA DIG | Vad kan du om väder?

Vad kan du om väderprognoser?

Vad kan du om väder och film?

Vad kan du om oväder?