Det som ska bli sensommarens glittriga politiska cirkus i USA blir nu en dag kortare.

Hårda vindar och skyfall som sannolikt kommer att försvåra för delegaterna att ta sig till konventcentret Tampa Bay Times Forum ligger bakom beslutet, meddelade Republikanernas ordförande Reince Priebus sent på lördagen.

Konventet ska visserligen öppna som planerat på måndagen, men omedelbart utlysa paus till tisdagen.

När beslutet togs var Isaac fortfarande en tropisk storm som just dånat över Haiti, men mycket tyder på att den kommer att utvecklas till en orkan. Orkanvarning har utfärdats för stora delar av Florida.

Så sent som i lördags kväll var det dock uppehåll i Tampa. Röd-vit-blåklädda delegater från olika delstater strömmade till staden, som var full av blinkande välkomnande skyltar med partiets symbol, elefanten.

- Vi är så ivriga. Nu ska den här presidentkampanjen dras igång. Vi tror på Amerika och vi tror på Romney, sade Susan Gilbert, delegat från Arizona.

Gilbert, liksom partiledningen, är klar över att konventet med stjärnor som Mitt Romney, Chris Christie, Condoleezza Rice och John McCain är en unik chans att i direktsändning övertyga amerikaner att rösta republikanskt.

Stephen Wayne, expert på presidentvalskampanjer och professor vid Georgetown University i Washington DC, säger på telefon till TT att det viktigaste för Republikanerna nu är att visa upp en riktigt bra ”show”.

- De måste skapa entusiasm och positiva känslor kring Romney-Ryankampanjen, i synnerhet efter veckans abortdebatt som slagit negativt mot partiet, konstaterar han.

- Partikonventet är främst för de redan troende, men partiet måste få just dem att börja övertala grannar och vänner - det är det som avgör valet.

Republikanerna har onekligen ansträngt sig. På Tampa Bay Times Forum väntar en scen värdig en rockstjärna, med 13 interaktiva jätteskärmar. 120 000 ballonger har blåsts upp. Countryartister, rockband och gospelsångare har anlitats. Och affärsmannen Romney sägs ha tagit hjälp av stylister och tv-serieförfattare för att framstå som mindre träig och mer mänsklig, när han håller sitt stora tal på torsdag. Enligt Tampa Tribune planerar Romney att berätta om sin tid som missionär inom mormonkyrkan och sitt arbete med OS i Salt Lake City 2002. Men efter en sommar med tuffa attacker från Demokraterna hoppas han också kunna styra in debatten på ekonomi och arbetslöshet.

- Demokraterna utnyttjar naturligtvis situationen. Det är i deras intresse att Republikanerna framstår som ett parti för rika som inte bryr sig så mycket om kvinnor eller minoritetsgrupper, säger Wayne.

- Nu har Republikanerna en chans att ändra på det - om den inte blåses bort av en orkan.