Den svarte tonåringen Trayvon Martin var obeväpnad och iklädd tröja med luva när han i februari dödades av ordningsvakten George Zimmerman i ett inhägnat bostadsområde i Sanford i Florida.

Zimmerman hävdar att Martin angrep honom, slog honom i ansiktet och dunkade hans huvud i asfalten flera gånger.

Men en video som sändes av tv-kanalen ABC på onsdagen visar att Zimmerman inte hade några synliga skador när han togs till polisstationen efter dödsskjutningen.

Polisen har sagt att Zimmerman blödde från näsan och bakhuvudet. Och hans advokat har uppgett att hans klient fått näsan bruten och hade ett gapande sår i bakhuvudet.

Men på filmen, som ABC fått från myndigheterna i Sanford, ser Zimmerman inte ut att vara skadad och han har inget blod i ansiktet eller på kläderna.

- Det ser förvisso inte ut som en man som har en bruten näsa och har fått huvudet dunkat i asfalten gång på gång, säger medborgarrättsadvokaten Benjamin Crump som representerar Martins familj.

Zimmerman togs om hand av brandkåren på plats efter dödsskjutningen och det har sagts att han då kanske fick blodet borttorkat.

Han är inte misstänkt för något brott eller gripen.

Dödsskjutningen har fått enorm uppmärksamhet i USA. I samband med demonstrationer i förra veckan meddelade Sanfords polischef Bill Lee att han tillfälligt lämnar sin post. I fredags kallade president Barack Obama det inträffade för en nationell tragedi och krävde en grundlig utredning.

- Om jag haft en son hade han sett ut som Trayvon, sade Obama.

Och på onsdagen leddes den demokratiske kongressledamoten Bobby Rush ut från representanthuset när han iklädd tröja med huva och solglasögon tog upp fallet. Rush sade att Martin sköts ihjäl på grund av sin hudfärg.

- Det måste bli ett slut på att människor döms efter ras, sade han. Och att bära en luvtröja gör ingen till gangster.

I kongressen råder förbud mot huvudbonad.