SENASTE NYTT: Sandy dränkte USA:s östkust

En person, fartygets kapten, saknas fortfarande.

Ägaren till den tremastade segelbåten ringde upp kustbevakningen i North Carolina för att meddela att hon hade tappat kontakt med besättningen sent på söndagskvällen. Samtidigt skickade skeppet ut en nödsignal till kustbevakningen i Portsmouth.

Två MH-60 Jayhawk- helikoptrar skickades till platsen för att undsätta segelfartyget. Enligt kustbevakningens egen rapport ska alla de 16 besättningsmedlemmarna i det första steget av räddningsinsatsen ha fått på sig överlevnadsdräkter och flytvästar och hjälps ned i livbåtar.

Vad som sedan gick snett under räddningsaktionen är ännu oklart.

Vid 06.30 på måndagsmorgonen, lokal tid, hämtade den första helikoptern upp fem personer - nästa helikopter evakuerade nio personer. En tredje helikopter återvände till området för att fortsätta med räddningsarbetet.

Skeppet byggdes 1962 till "Myteriet på Bounty", en filmatisering av den historiska händelse som inträffade 1789. I filmen spelade bland annat Marlon Brandon. Båten som nu rapporteras ha sjunkit har även figurerat i en av Pirates of the Caribbean-filmerna som Johnny Depp spelar i.

BILDSPECIAL: Se förödelsen i Sandys spår

AMERIKANERNAS EGNA BILDER: Bilderna av stormen på twitter

TESTA DIG | Vad kan du om väder?

Vad kan du om väderprognoser?

Vad kan du om väder och film?

Vad kan du om oväder?