Webb-tv

Satsning på försvaret kan bli verkningslös

De drastiska omvärldsförändringarna har fått alliansregeringen att lova en storsatsning på försvaret. Men regeringens löften kan enligt Officersförbundet vara verkningslösa. Försvaret ska nämligen redan i nästa månad presentera en besparingsplan som innebär att 1500 tjänster kan försvinna. Webb-tv
De drastiska omvärldsförändringarna har fått alliansregeringen att lova en storsatsning på försvaret. Men regeringens löften kan enligt Officersförbundet vara verkningslösa. Försvaret ska nämligen redan i nästa månad presentera en besparingsplan som innebär att 1500 tjänster kan försvinna.

Vårtokiga kossor lockar tusentals

Webb-tv

Vass kritik mot jakt med...

Webb-tv

Bildspel

SvD besöker Södertälje

 • Lastbilsjätten har över 10 500 anställda i Södertälje, vilket är lika med en fjärdedel av arbetstillfällena i kommunen.

  Lastbilsjätten har över 10 500 anställda i Södertälje, vilket är lika med en fjärdedel av arbetstillfällena i kommunen.

 • Inne på chassimonteringen produceras cirka 45–50 lastbilar varje dag.

  Inne på chassimonteringen produceras cirka 45–50 lastbilar varje dag.

 • Varje station har en specifik uppgift som ska utföras inom en viss tid. Effektiviteten har ökat kraftigt de senaste decennierna.

  Varje station har en specifik uppgift som ska utföras inom en viss tid. Effektiviteten har ökat kraftigt de senaste decennierna.

 • På drygt 20 år har Scania gått från en produktion på 2,5 lastbilar till 7–8 lastbilar per anställd och år.

  På drygt 20 år har Scania gått från en produktion på 2,5 lastbilar till 7–8 lastbilar per anställd och år.

 • Montören Ida Sköld och materialhanteraren Jannie Östergård på Scania. De arbetar via bemanningsföretaget Randstad. Ingen av dem verkar dock särskilt oroliga över framtiden.

  Montören Ida Sköld och materialhanteraren Jannie Östergård på Scania. De arbetar via bemanningsföretaget Randstad. Ingen av dem verkar dock särskilt oroliga över framtiden.

 • Många som jobbar i fabrikerna är utbildade på Mälardalens Tekniska gymnasium, ett stenkast från huvudkontoret. Här var man tidigare garanterad fast jobb på Scania efter den avslutade utbildningen.

  Många som jobbar i fabrikerna är utbildade på Mälardalens Tekniska gymnasium, ett stenkast från huvudkontoret. Här var man tidigare garanterad fast jobb på Scania efter den avslutade utbildningen.

 • Mälarrdalens Tekniska gymnasium i Södertälje. Mikael Wittlock, Erica Christensen och Matias Bravo går första året på utbildningen. Alla tre läser den högskoleförberedande inriktningen och planerar att läsa vidare efter gymnasiet.

  Mälarrdalens Tekniska gymnasium i Södertälje. Mikael Wittlock, Erica Christensen och Matias Bravo går första året på utbildningen. Alla tre läser den högskoleförberedande inriktningen och planerar att läsa vidare efter gymnasiet.

 • På salong Freestyle i Södertälje arbetar Faten Kakooz. Hennes son jobbar på Scania.

  På salong Freestyle i Södertälje arbetar Faten Kakooz. Hennes son jobbar på Scania.

 • – Vi följer det som händer kring Scania noga. Varje gång något händer som kan påverka Scania har det betydelse för Södertälje, säger kommunalrådet Boel Godner (S).

  – Vi följer det som händer kring Scania noga. Varje gång något händer som kan påverka Scania har det betydelse för Södertälje, säger kommunalrådet Boel Godner (S).

 • Astrabacken – ett givet gatunamn i Södertälje.

  Astrabacken – ett givet gatunamn i Södertälje.

 • Astra Zenecas byggnad är en koloss i Södertälje.

  Astra Zenecas byggnad reser som en koloss i staden.

 • Astra Zenecas tidigare huvudkontor i Södertälje.

  Astra Zenecas tidigare huvudkontor i Södertälje.

Chalmersstudenters allt sämre...

Bläddra dig fram bland SvD:s grafik på hur nya ingenjörsstudenter i Göteborg klarar av matematikuppgifter i diagnostiska prov. Bildspel

Följ med till Siauliai, litauiska...

Långfredagen 2013 övade ryskt bombflyg anfall mot Sverige. SvD avslöjande händelsen som blev en alarmklocka. Efter Rysslands annektering av Krim har vi ett helt nytt säkerhetspolitiskt läge. Från den ena påsken till den andra har vi kastats från djupaste fred till vad som alltmer liknar ett nytt kallt krig. Bildspel

Bildspel med ljud

Valet avgörande för Afghanistans kvinnor

Bild och ljud
Många av Afghanistans kvinnor känner oro inför det kommande presidentvalet. Just kvinnors och flickors rättigheter är en av de viktigaste frågorna för landets framtida utveckling. Det blev tydligt när SvD:s fotograf Malin Hoelstad besökte sjuksköterskeskolan i Mehtarlam.

Bakom kulisserna hos Fredrik...

Bild och ljud

Se ljudsatt bildspel från SvD:s...

Bild och ljud

Mitt Stockholm

Åk Spårvagn på Stureplan 1963!

Spårvagn på Stureplan 1963. Webb-tv
Unik film från Spårvägsmuseet: Testa att sakta glida upp mot Stureplan en vinterdag 1963!

Så var Luciatåget i Stockholm 1964

USA:s lucia i Stockholm 1964 Webb-tv

Gamla färgbilder från Stockholm...

Stockholmsutställningen. Webb-tv