Enligt Trafik Stockholm ser det väldigt bra ut på vägarna i länet. Ett par bilar står still på vissa håll men utgör inget hinder för övrig trafik. Än så länge har alltså inga problem som har med väglaget att göra rapporterats in.

Även kollektivtrafiken flyter på. På SL:s hemsida kan man läsa att både tunnelbana, pendeltåg samt bussar fungerar bra. En del hållplatser är dock fortfarande indragna på grund av halka och begränsad framkomlighet. Vägverket varnar för snöhalka i södra delarna av landet.

SMHI har utfärdat en varning för snöfall i Skåne och Blekinge. Meteorologen Lisa Torstensson säger till SvD.se att det kommer att snöa kraftigt i området hela dagen.

– I övrigt väntar vi oss lättare snöfall i Gävleborgs län och Uppsala, precis vid kusten. Men det kommer att avta under dagen. Molntäcket spricker upp i hela mellansverige och det kommer att bli soligt väder, säger hon.

Det fortsätter att vara kallt, I södra Götaland blir det cirka minus fem grader idag. I Svealand kan det bli så kallt som minus 20 grader.