Enligt SVT Text har 1 000 personer svarat på frågan om sin inställning till skatteavdraget för hushållsnära tjänster. Samtidigt meddelade den rödgröna oppositionen igår att skatteavdraget kommer att tas bort om de vinner valet i höst. Enligt undersökningen är fler för än emot avdraget bland MP-väljare. Av S-väljarna vill fyra av tio behålla skatteavdraget.

Frågan debatterades igår i SVT:s Aktuellt. Sahlin menar att avdraget gynnar en begränsad grupp välbeställda samtidigt som det görs nedskärningar i offentlig sektor.

– Det handlar om 1,3 miljarder kronor som alla är med att betala och det är några få, framförallt de rika sin utnyttjar det. Det är gruppen som i dag har fått tusentals kronor i månaden i skattesänkning samtidigt som 25.000 människor som har blivit uppsagda ifrån barnomsorg, inom skolan och äldreomsorgen, sade hon.

Reinfeldt försvarade avdraget med att det är sätt att skapa jobb och kallade Sahlins politik "jobb- förstörande".

Miljöpartiets ekonomiska talesperson Mikaela Valtersson har tidigare sagt att rut bör finnas kvar en tid för jobbens skull och Socialdemokraternas distriktsordförande i Stockholms län, Mikael Damberg, tog härom veckan upp dess fördelar för barnfamiljern i en debattartikel.