Snön fortsätter ställa till problem

Snön fortsätter ställa till problem i dag. I Västernorrland vräker snön ner och trafikolyckor rapporteras fortfarande från vägar runt om i landet.

 • Insnöade bilar i Bromma.

  Insnöade bilar i Bromma.

  Foto: TOMAS ONEBORG/SVD

 • På centralen i Stockholm.

  På centralen i Stockholm.

  Foto: TOMAS ONEBORG.

 • En plogbil i snöfallet på en avfart från E4:an söder om Linköping vid lunchtid på torsdagen. Snön fortsätter att falla och ställer till problem över stora delar av Sverige. 


  En plogbil i snöfallet på en avfart från E4:an söder om Linköping vid lunchtid på torsdagen. Snön fortsätter att falla och ställer till problem över stora delar av Sverige. 


  Foto: JOHAN NILSSON / SCANPIX

 • Översnöade bilar i Alvik, Bromma.

  Översnöade bilar i Alvik, Bromma.

  Foto: TOMAS ONEBORG

 • Åke Kling har gjort ett skidspår runt Rålambshovsparken, men han är besviken på att folk promenerar i spåren.

  Åke Kling har gjort ett skidspår runt Rålambshovsparken, men han är besviken på att folk promenerar i spåren.

  Foto: INGVAR KARMHED

 • En buss och en bil ligger insnöade i diket på riksväg 280 söder om Rimbo på torsdagen. I norra Uppland röjer man på torsdagen upp efter det snöoväder som drabbade området under onsdagen. Snön fortsätter ställa till problem då träd faller och snön driver.

  En buss och en bil ligger insnöade i diket på riksväg 280 söder om Rimbo på torsdagen. I norra Uppland röjer man på torsdagen upp efter det snöoväder som drabbade området under onsdagen. Snön fortsätter ställa till problem då träd faller och snön driver.

  Foto: JOHAN NILSSON / SCANPIX

 • Snöröjning och bärgning av en lastbil som hamnat i diket och rivit ner en ledning mellan mellan Knivsta och Rimbo på torsdagen.

  Snöröjning och bärgning av en lastbil som hamnat i diket och rivit ner en ledning mellan mellan Knivsta och Rimbo på torsdagen.

  Foto: SCANPIX

 • En översnöad bil vid Klarabergsviadukten i Stockholm.

  En översnöad bil vid Klarabergsviadukten i Stockholm.

  Foto: LARS PEHRSON

 • Trafikkaoset fortsatte under natten. På riksväg 32 strax norr om Skänninge körde en lastbil i diket.

  Trafikkaoset fortsatte under natten. På riksväg 32 strax norr om Skänninge körde en lastbil i diket.

  Foto: SCANPIX

 • En personbil och en lastbil som hamnat i diket mellan Knivsta och Rimbo på onsdagskvällen. Minst tre lastbilar och flera personbilar ligger i diket på riksväg 77 mellan Knivsta och Rimbo. Vägen är i princip helt oplogad eftersom plogbilarna har svårt att komma förbi olycksplatserna. Ett kraftigt snöoväder drabbade Svealand på onsdagen.

  En personbil och en lastbil som hamnat i diket mellan Knivsta och Rimbo på onsdagskvällen. Minst tre lastbilar och flera personbilar ligger i diket på riksväg 77 mellan Knivsta och Rimbo. Vägen är i princip helt oplogad eftersom plogbilarna har svårt att komma förbi olycksplatserna. Ett kraftigt snöoväder drabbade Svealand på onsdagen.

  Foto: SCANPIX

Trafiken flyter igen på E4 mellan Iggesund och Njutånger i Gävleborg för bilister som tvingats vänta i timmar. Bärgningsarbetet efter två olyckor med lastbilar är nu avslutat.

Framkomligheten på E 4 mellan Sundsvall och Härnösand är däremot begränsad, eftersom många lastbilar och långtradare inte tar sig upp för backar och blir stående.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för fortsatt snöande från Roslagen i söder till Västernorrland i norr och varningen kommer att ligga kvar åtminstone till fredagsmorgonen. I området kommer det att fortsätta snöa under natten, upp till 30 centimeter nysnö kan väntas, med de största mängderna på gränsen mellan Hälsingland och Gästrikland. Vindarna väntas emellertid avta.

- Det är illa, men inte samma kaliber som det var i Stockholm i går, säger meteorolog Emil Björck på SMHI.

Under gårdagens snökaos röjdes 200 000 kubikmeter snö på Arlanda, att jämföra med 250 000 kubikmeter under hela vintersäsongen 2011/2012. 70 olika maskiner användes och personalen jobbade i tolvtimmarspass utan lunchrast. Totalt genomfördes 260 av 669 planerade starter och landningar, ungefär 38 procent, enligt Swedavia.

Enligt Trafikverket är läget på vägarna besvärligt på många håll utmed Norrlandskusten. Däremot har järnvägstrafiken fungerat relativt bra under dagen.

- Jag skulle nästan rekommendera folk att lämna bilen och ta tåget, säger Peter Behrman på Trafikverkets pressjour. Fram till i kväll kan det komma upp till 30 centimeter nysnö på sina håll och det är risk för drivbildning.

Snön och växelfel på flera håll gör att SJ ställer in vissa avgångar i dag, men enligt Trafikverket handlar det om mindre störningar.

- Det gäller särskilt mellan Stockholm och Göteborg. De som ska resa bör söka information i förväg, säger pressinformatör Beisi Sundin.

I Stockholm är lokaltrafiken åter igång efter en besvärlig dag i går. Också busstrafiken är i gång, om än med förseningar. I de yttre områdena, som skärgården, Nynäshamn och Norrtälje, som ännu inte hunnit snöröjas är problemen större.

- Vi har prioriterat stomtrafiken och vi följer snöröjningen under dagen. Så fort det blir röjt så börjar vi köra. Lite tålamod får man ha, men vi har gott hopp om dagen, säger SL:s pressjour Fredrik Cavalli-Björkman.

Efterdyningar från gårdagen gör att det fortfarande kan vara vissa problem med framkomligheten på vägarna i Stockholmsområdet, enligt Trafikverket. Under natten skedde mängder av avåkningar och krockar, men inga allvarliga personskador.

VÄNTEKARTAN: Hjälp oss kartlägga förseningar

TESTA DIG | Vad kan du om väder?

Vad kan du om väderprognoser?

Vad kan du om väder och film?

Vad kan du om oväder?

 • Kopiera sidans adress
Prova SvD digital – 3 månader för 99 kr

Toppnyheter SvD.se

SvD offert

Gör som 89466 stockholmare. Få offerter från företag nära dig - HELT GRATIS!

Populärt i Stockholm just nu:

Badrumsrenovering

Renovera eller bygga nytt badrum

Målare

Erfarna målare för ett snyggare hem

Flytthjälp

Snabba och pålitliga flyttfirmor

Flyttstädning

Hitta billig och effektiv städhjälp

Hemstädning

Rent hem snabbt och tryggt

+ Se alla kategorier

Ny rapport

Så mycket pengar har pensionärer ”tappat”

Inkomstgapet har vuxit stadigt sedan jobbskatteavdraget.

Vinnare och förlorare i vårbudgeten

Vem drabbas

Lågstadieläraren – pensionären – tobakshandlaren.

300 saknas efter färjeolycka i morse

sydkorea

De flesta ombord var elever.

”Uppenbarligen är Veracel ej oskyldigt”

Statsåklagare om Stora Ensos dotterbolag.

Småbönder i strid med Stora Enso

Skogskoncernen anklagas för att ”stjäla” land i Brasilien.

Pollenexplosion väntar i påsk

Expert: ”I år har vi en rejäl blomning.”

Legend klar för
”Så mycket bättre”

TV 4

Nu är fjärde deltagaren avslöjad.

”Köparens marknad”
på sommarstugor

Högsäsong nu för fritidshus i hela landet.

Här är fem goda
öler att räkna med

påsköl

Berglunds bira listar bästa sorterna.

Ansökningstid förlängd till idag

Högskolan

Skulle ha stängt i natt men det var för högt tryck.

Vad betyder oblat och infria?

Högskoleprovet

Testa om du klarar orddelen.

Passagerare fast på flyget i 34 timmar

Planet parkerade på marken – ingen fick gå av.