Av de totalt 133 huvudvoteringarna i kammaren var 48 stycken sådana där SD kunnat fälla avgörandet. I 44 av dem röstade SD med de borgerliga.

Socialdemokraternas gruppledare Sven-Erik Österberg förklarar varför partiet beställt utredningen.

- Det har påståtts att vi aktivt samarbetar med Sverigedemokraterna för att komma åt regeringen. Men undersökningen visar att regeringen sitter kvar på grund av indirekt stöd från Sverigedemokraterna, säger han till TT.

Men undersökningen visar att regeringen också sitter kvar tack vare stöd från bland andra Socialdemokraterna. I drygt 41 procent av huvudvoteringarna röstade S eller något av de andra rödgröna partierna med regeringen. Österberg säger att det finns frågor där man håller med varandra och att man inte bör säga emot för sakens skull.

När SD röstar som Socialdemokraterna är det för att partiet "hänger på" S, inte för att man gjort upp i förhand, framhåller Sven-Erik Österberg. När det kommer till regeringens relationer till SD säger han sig däremot vara osäker.

- Jag har fått indikationer på att de har överläggningar med SD, men jag vet inte, säger han.

Moderaternas gruppledare Anna Kinberg Batra dementerar Sven-Erik Österbergs antydningar om att allianspartierna har överläggningar med Sverigedemokraterna före voteringarna i riksdagen.

- Hur Sverigedemokraterna röstar läggar jag mig inte i. Jag frågar inte Jimmie Åkesson före voteringarna. Vi har fått igenom det mesta i riksdagen. Alliansen är det största blocket och det är bara när de fyra oppositionspartierna gemensamt röstar mot regeringen som förslagen faller. Det är Sven-Erik Österberg som har ansvar för om han ger Sverigedemokraterna möjlighet till inflytande, säger hon till TT.