Efter att SvD.se igår avslöjat att Jan Emanuel Johansson inte bara försökt hyra ut en lägenhet i Stockholm för 10 000 kronor i veckan, utan också begärt 35 000 kronor i veckan för en villa i Visby, kallades han till möte med Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, Sven-Erik Österberg.

Det mötet hölls igår kväll, och idag har ett nytt möte skett med ordföranden för Johanssons partidistrikt i Stockholm, riksdagsledamoten Mikael Damberg.

Efter mötet står det nu klart att Jan Emanuel Johansson behåller samtliga politiska uppdrag och blir riksdagsman i mitten av mars när Pär Nuder slutar.

– Vi hade ett bra samtal och han lade alla kort på bordet. Jag var tydlig med att hans hyresaffärer har varit en pinsam historia och Jan Emanuel har förstått det. Han är också tydlig med att han vidtagit åtgärder, och inte tänker fortsätta hyra ut bostäder, säger Damberg till SvD.se efter mötet.

Under mötet gjordes klart att Jan Emanuel Johansson nu måste återupprätta förtroendet hos väljarna.

– Han har en och annan människa vars förtroende han måste vinna tillbaka.

Har han ditt och partiets förtroende?

– Ja, det har han. Både politiker och företagare är människor som kan göra fel, och han har visat att han begripit att det var fel. Han ska nu fokusera på det han är bra på, och inte hålla på med de här fastighetsgrejerna. Det blev fel från början till slut.

Jan Emanuel Johansson har ännu inte gett någon intervju till journalister, men på sin blogg skrev han igår att han var utsatt för ett mediedrev och inte har något att be om ursäkt för.

Även detta togs upp på dagens möte med partiet – Damberg förklarar blogginlägget med att Jan Emanuel Johansson var pressad över situationen.

– När man klampar i klaveret känns det lite jobbigt, och det är mänskligt att reagera så. I senaste inlägget skriver han att han ångrar annonsen så det skär i kroppen. Han har kommit till insikt att det här var väldigt klantigt gjort.

Varför ger han själv inga intervjuer?

– Jag tror att han känt sig väldigt pressad och tyckt det här är väldigt jobbigt. Jag tror också han är oerhört trött och sliten, så om jag vore honom skulle jag vila upp mig.