Foto: melodifestivalen2009.com
– Det här är väldigt olyckligt. De som drabbas av det här är konsumenterna, säger Ronnie Lans, projektledare för Melodifestivalen på SVT.
På sajten www.melodifestivalen09.com säljs biljetter till deltävlingarna och finalen för mellan 695 och 2195 kronor. Sajten har marknadsförts aggressivt genom massmail.
Men erbjudandet kan vara en bluff. Företaget Ticketbrokers, som står bakom hemsidan är inte registrerat hos Bolagsverket och telefonnumret som anges finns inte hos nummerupplysningarna.
– Enligt mina efterforskningar är detta ett ip-telefonnummer, vilket betyder att bolaget kan finnas varsomhelst i världen, säger Anders Nyman på konsumentsajten Cint till Göteborgs-Posten.
Anders Nyman har granskat hemsidan och upptäckt flera kopplingar till domänbluffar och andra nätbedrägerier. Domänen är registrerad i Hongkong.
SvD.se försöker på hemsidan köpa 600 000 biljetter till generalrepetitionen i Globen den 13 mars. Trots att arenen bara rymmer 13 000 personer reagerar inte systemet. Vi skickas direkt vidare till betalningstjänsten där vi ombes betala nästan 60 miljoner kronor.
Enligt Ronnie Lans på SVT är det osäkert om Ticketbrokers verkligen har några biljetter att sälja. Men att bevisa det är svårt, menar han.
– Det finns bara en officiell försäljare av biljetter till Melodifestivalen och det är Ticnet via LiveNation. Det är ju inte omöjligt att Ticketbrokers har kommit över en del biljetter därifrån genom att anlita privatpersoner som köpare. Det är tyvärr inte olagligt i Sverige men oavsett vilket så erbjuder de rena ockerpriser.
SVT ska nu polisanmäla företaget för varumärkesintrång.
– Det använder vår logga, vårt namn och våra bilder helt utan tillstånd. Det är ett enormt varumärkesintrång, säger Ronnie Lans.
SvD.se har sökt Ticketbrokers för en kommentar utan resultat.








