Littorin avvisar anklagelserna

Förre arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin (M) anklagas för att ha köpt sex. Littorin vill inte uttala sig själv, men genom sin advokat förnekar han brott.

Advokat Birgitta Hållenius, Sven Otto Littorins ombud i vårdnads- och underhållstvisten med hans förra fru, uppger för TT att hennes klient avvisar påståendena om sexköp i lördagens Aftonbladet.

– Min klient Sven Otto Littorin förnekar brott och avvisar därmed bestämt anklagelserna som är publicerade i Aftonbladet. Tills vidare avser min klient att inte göra några ytterligare uttalanden, säger Birgitta Hållenius till TT.

Hon vill inte uppge var Littorin befinner sig för tillfället.

Sven Otto Littorin avgick plötsligt i onsdags morse. Orsaken var enligt honom av privata skäl och omtanken till sina barn.

Enligt Aftonbladet hade tidningen konfronterat honom i tisdags om uppgifter om ett påstått brott. Littorin ville då inte svara utan avgick morgonen efter.

I en intervju med Aftonbladet berättar nu en 30-årig kvinna om att hon har sålt sex till Sven Otto Littorin. De två ska ha träffats sensommaren eller hösten 2006, enligt kvinnans uppgifter.

Tidningen har tagit del av uppgifter om hennes kunder som hon ska ha skrivit in i sin dator. I hennes adressbok finns ett telefonnummer som i dag går till en representant för en förskola. Aftonbladet uppger att förskolan har haft numret i tre år. Dessförinnan tillhörde det Littorin, enligt förskolan.

  • Kopiera sidans adress

Littorinaffären dag för dag

Tisdag 6/7

Littorin är i förhandling med exfrun i Stockholms tingsrätt angående vårdnadstvisten. Parterna kommer överens om att söka hjälp för att komma överens. Littorin landar senare i Visby där han konfronteras av Aftonbladets reporter på flygplatsen med uppgifterna om det påstådda sexköpet. Allt filmas. Littorin ser paff ut och säger inga kommentarer.

Onsdag 7/7

Aftonbladet uppger att de kvällen innan blivit lovade en intervju med Sven Otto Littorin av Roberta Alenius, pressekreterare till Fredrik Reinfeldt. Men klockan 8.30 meddelar Littorin under en hastigt inkallad presskonferens i Visby att han avgår. Åker direkt till Stockholm där han träffar statsministern och ber om att bli entledigad som statsråd.

Fredrik Reinfeldt kallar till presskonferens i Rosenbad där han meddelar att Sven Otto Littorin avgår som statsråd. Reinfeldt beklagar inte förlusten av ministern och den nära vännen. Migrationsminister Tobias Billström( M ) tar över Littorins post.

Torsdag 8/7

Aftonbladet skriver att de konfronterade Sven Otto Littorin på tisdagen med uppgifterna om att han pekats ut för ett brott, och att det skulle vara den egentliga orsaken till att han avgick. Aftonbladet avslöjar inte vad brottet ska gälla. Inga kommentarer från vare sig Sven Otto Littorin, som nu gått under jorden, eller statsminister Fredrik Reinfeldt.

Fredag 9/7

Många medier skriver om vilka skälen kan vara till Sven Otto Littorins avgång. Littorin är fortsatt oanträffbar.

Lördag 10/7

Aftonbladet publicerar uppgifter om att Sven Otto Littorin ska ha köpt sex av en 30-årig kvinna i slutet av sommaren 2006.

Fredrik Reinfeldt kallar till presskonferens för att kommentera anklagelserna: statsministern säger att Sven Otto Littorin berättat för honom att Aftonbladet konfronterat honom med uppgifter som inte stämde, enligt Littorin.

Sven Otto Littorin är fortfarande onåbar för en kommentar.

/Sebastian Chaaban

Visa mer fakta
Följ händelseutvecklingen med SvD digital – Just nu 5 veckor för 50 kr!

Toppnyheter just nu

EU-kommissionens nya ordförande Jean-Claude Juncker har inte lyckats med sitt första uppdrag, skriver artikelförfattarna. Brännpunkt

”Därför röstar vi nej
till EU-kommissionen”

MP: Icke jämställd, sviker miljöpolitiken, jävsproblem.

”En ironisk ton kan spåras i ryska svaren”

Laurén: Förnuft inte alltid vägledande i Kreml.

Villaägare kan förlora tusenlappar på dyr el

el

Straffar sig att inte göra något aktivt val.

Jordens hetaste september uppmätt

Årets september var den hetaste månaden globalt sedan mätningarna startade 1880, uppger den amerikanska myndigheten NOAA, som övervakar tillståndet i haven och atmosfären.

Storbrand kämpades ned i Gamla stan

50 brandmän

”Hela området ett riskobjekt.”

”It-minister bör vara ett heltidsarbete”

Brännpunkt

”Fel att bostadsministern sköter it vid sidan om.”

Ny aktiebluff lurar sparare på pengar

ekobrott

FI varnar för bedragare: ”Vem som helst kan drabbas”.

Även dialogen kräver en haverikommission

Krönika

PR-fiaskot runt Slussen.

Havererad SD-grupp återuppstår i EU

Farage:

”Föraktligt beslut att stänga ner oss.”

Utmärkt S-märkt adelskalender

Recension

Partiledaren som klev in i kylan.

Pekas ut som en av de drivande

Suhonens bok: De deltog i spelet bakom Juholts fall.

En banan om dagen gör dig gladare

Fruktstund

10 anledningar att äta banan.

”Jag gick tyvärr
ut lite för hårt”

Löpning

Nina om sitt tuffa lopp.