Littorin avvisar anklagelserna

Förre arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin (M) anklagas för att ha köpt sex. Littorin vill inte uttala sig själv, men genom sin advokat förnekar han brott.

Advokat Birgitta Hållenius, Sven Otto Littorins ombud i vårdnads- och underhållstvisten med hans förra fru, uppger för TT att hennes klient avvisar påståendena om sexköp i lördagens Aftonbladet.

– Min klient Sven Otto Littorin förnekar brott och avvisar därmed bestämt anklagelserna som är publicerade i Aftonbladet. Tills vidare avser min klient att inte göra några ytterligare uttalanden, säger Birgitta Hållenius till TT.

Hon vill inte uppge var Littorin befinner sig för tillfället.

Sven Otto Littorin avgick plötsligt i onsdags morse. Orsaken var enligt honom av privata skäl och omtanken till sina barn.

Enligt Aftonbladet hade tidningen konfronterat honom i tisdags om uppgifter om ett påstått brott. Littorin ville då inte svara utan avgick morgonen efter.

I en intervju med Aftonbladet berättar nu en 30-årig kvinna om att hon har sålt sex till Sven Otto Littorin. De två ska ha träffats sensommaren eller hösten 2006, enligt kvinnans uppgifter.

Tidningen har tagit del av uppgifter om hennes kunder som hon ska ha skrivit in i sin dator. I hennes adressbok finns ett telefonnummer som i dag går till en representant för en förskola. Aftonbladet uppger att förskolan har haft numret i tre år. Dessförinnan tillhörde det Littorin, enligt förskolan.

  • Kopiera sidans adress

Littorinaffären dag för dag

Tisdag 6/7

Littorin är i förhandling med exfrun i Stockholms tingsrätt angående vårdnadstvisten. Parterna kommer överens om att söka hjälp för att komma överens. Littorin landar senare i Visby där han konfronteras av Aftonbladets reporter på flygplatsen med uppgifterna om det påstådda sexköpet. Allt filmas. Littorin ser paff ut och säger inga kommentarer.

Onsdag 7/7

Aftonbladet uppger att de kvällen innan blivit lovade en intervju med Sven Otto Littorin av Roberta Alenius, pressekreterare till Fredrik Reinfeldt. Men klockan 8.30 meddelar Littorin under en hastigt inkallad presskonferens i Visby att han avgår. Åker direkt till Stockholm där han träffar statsministern och ber om att bli entledigad som statsråd.

Fredrik Reinfeldt kallar till presskonferens i Rosenbad där han meddelar att Sven Otto Littorin avgår som statsråd. Reinfeldt beklagar inte förlusten av ministern och den nära vännen. Migrationsminister Tobias Billström( M ) tar över Littorins post.

Torsdag 8/7

Aftonbladet skriver att de konfronterade Sven Otto Littorin på tisdagen med uppgifterna om att han pekats ut för ett brott, och att det skulle vara den egentliga orsaken till att han avgick. Aftonbladet avslöjar inte vad brottet ska gälla. Inga kommentarer från vare sig Sven Otto Littorin, som nu gått under jorden, eller statsminister Fredrik Reinfeldt.

Fredag 9/7

Många medier skriver om vilka skälen kan vara till Sven Otto Littorins avgång. Littorin är fortsatt oanträffbar.

Lördag 10/7

Aftonbladet publicerar uppgifter om att Sven Otto Littorin ska ha köpt sex av en 30-årig kvinna i slutet av sommaren 2006.

Fredrik Reinfeldt kallar till presskonferens för att kommentera anklagelserna: statsministern säger att Sven Otto Littorin berättat för honom att Aftonbladet konfronterat honom med uppgifter som inte stämde, enligt Littorin.

Sven Otto Littorin är fortfarande onåbar för en kommentar.

/Sebastian Chaaban

Visa mer fakta
Obegränsad tillgång till SvD digital – Prova gratis i en månad!

Toppnyheter just nu

Sture Bergwall, som nu en är fri man, här med advokaten Anwar Osman. REPLIK

”Lambertz bortser
från fel i metoder”

Docent: På sätt och vis ger han mig rätt i boken.

”Quickärendet en stor villfarelse”

Brännpunkt

Lambertz: Fullt av myter och osanningar.

Lönerna kan bli het valfråga i USA-valet

svd i usa

Flera framsteg • Lagförslag på gång.

”Ett av de hatiska mejlen stack ut”

Karén

Vill inte ha sin sköra värld förstörd.

Fritagne svensken: ”Vi mår bra”

Gisslan i Syrien sedan 2013 – har nu återförenats med sina familjer.

Superjumbo-planet A380 fyller tio år

Bilder

Bränsleslukare kan ha spelat ut sin roll.

Sorgesång över den engelska överklassen

Kritikessä

"En av de mest kompletta romaner som skrivits".

”En av världens bästa tv-serier”

Bildspecial

Se bilder från inspelningen av ”Brideshead”.

Svårt vara humanitär i akut flyktingkris

Nordberg

Amerikanska ledare: Bara gör något!

Alla har vi något
skit att dras med

Berglins

Om tvånget som ökar vid motgång.

Flyktingutgift naggar bistånd

Lövin: För diskussion om hur kostnaderna kan minskas.

”Socialtjänsten nära
ett sammanbrott”

Larm

Stressen och kraven får många att sluta.

Bilder
<b>Sovjetisk invasion av Sverige </b> heter en nyutkommen bok som visar hur Sverige kartlades under kalla kriget. Ämnet är aktuellt – Säpo slog nyligen fast att Ryssland samlar in nya kartor över Sverige. SvD visar här ett urval av de detaljerade invasionskartorna, inklusive några missar. En av de större är den märkt objekt 243 på kartan över Fredrik Reinfeldts hemort Täby – en tunnelbanestation som inte finns, vid Tibblehallen. Planerna på en utbyggnad av t-banan till Täby förverkligades aldrig. Enligt författaren är bedömningen att offentliga handlingar ligger till grund för denna karta. ”Man tänkte sig väl kanske inte att en plan i Sverige, detta fantastiska infrastrukturland, inte skulle bli verklighet. Kanske räknade man kallt med att det kommer att bli av så det är lika bra att vi lägger in det på kartan”, säger militärhistorikern Lars Gyllenhall. <b>Nästa bild: </b>Spion eller dykare såg till att det blev rätt i Göteborg.

Sovjetisk kartfadäs förbryllar expert

Expert om sovjetiska målen i Sverige.

FOTO: SMB

Världens äldsta
öken lockar besökare

bilder

Vilda vidder och stora avstånd.