Littorin avvisar anklagelserna

Förre arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin (M) anklagas för att ha köpt sex. Littorin vill inte uttala sig själv, men genom sin advokat förnekar han brott.

Advokat Birgitta Hållenius, Sven Otto Littorins ombud i vårdnads- och underhållstvisten med hans förra fru, uppger för TT att hennes klient avvisar påståendena om sexköp i lördagens Aftonbladet.

– Min klient Sven Otto Littorin förnekar brott och avvisar därmed bestämt anklagelserna som är publicerade i Aftonbladet. Tills vidare avser min klient att inte göra några ytterligare uttalanden, säger Birgitta Hållenius till TT.

Hon vill inte uppge var Littorin befinner sig för tillfället.

Sven Otto Littorin avgick plötsligt i onsdags morse. Orsaken var enligt honom av privata skäl och omtanken till sina barn.

Enligt Aftonbladet hade tidningen konfronterat honom i tisdags om uppgifter om ett påstått brott. Littorin ville då inte svara utan avgick morgonen efter.

I en intervju med Aftonbladet berättar nu en 30-årig kvinna om att hon har sålt sex till Sven Otto Littorin. De två ska ha träffats sensommaren eller hösten 2006, enligt kvinnans uppgifter.

Tidningen har tagit del av uppgifter om hennes kunder som hon ska ha skrivit in i sin dator. I hennes adressbok finns ett telefonnummer som i dag går till en representant för en förskola. Aftonbladet uppger att förskolan har haft numret i tre år. Dessförinnan tillhörde det Littorin, enligt förskolan.

  • Kopiera sidans adress

Littorinaffären dag för dag

Tisdag 6/7

Littorin är i förhandling med exfrun i Stockholms tingsrätt angående vårdnadstvisten. Parterna kommer överens om att söka hjälp för att komma överens. Littorin landar senare i Visby där han konfronteras av Aftonbladets reporter på flygplatsen med uppgifterna om det påstådda sexköpet. Allt filmas. Littorin ser paff ut och säger inga kommentarer.

Onsdag 7/7

Aftonbladet uppger att de kvällen innan blivit lovade en intervju med Sven Otto Littorin av Roberta Alenius, pressekreterare till Fredrik Reinfeldt. Men klockan 8.30 meddelar Littorin under en hastigt inkallad presskonferens i Visby att han avgår. Åker direkt till Stockholm där han träffar statsministern och ber om att bli entledigad som statsråd.

Fredrik Reinfeldt kallar till presskonferens i Rosenbad där han meddelar att Sven Otto Littorin avgår som statsråd. Reinfeldt beklagar inte förlusten av ministern och den nära vännen. Migrationsminister Tobias Billström( M ) tar över Littorins post.

Torsdag 8/7

Aftonbladet skriver att de konfronterade Sven Otto Littorin på tisdagen med uppgifterna om att han pekats ut för ett brott, och att det skulle vara den egentliga orsaken till att han avgick. Aftonbladet avslöjar inte vad brottet ska gälla. Inga kommentarer från vare sig Sven Otto Littorin, som nu gått under jorden, eller statsminister Fredrik Reinfeldt.

Fredag 9/7

Många medier skriver om vilka skälen kan vara till Sven Otto Littorins avgång. Littorin är fortsatt oanträffbar.

Lördag 10/7

Aftonbladet publicerar uppgifter om att Sven Otto Littorin ska ha köpt sex av en 30-årig kvinna i slutet av sommaren 2006.

Fredrik Reinfeldt kallar till presskonferens för att kommentera anklagelserna: statsministern säger att Sven Otto Littorin berättat för honom att Aftonbladet konfronterat honom med uppgifter som inte stämde, enligt Littorin.

Sven Otto Littorin är fortfarande onåbar för en kommentar.

/Sebastian Chaaban

Visa mer fakta
Prova SvD digital – 3 månader för 99 kr

Toppnyheter SvD.se

SvD offert

Gör som 89452 stockholmare. Få offerter från företag nära dig - HELT GRATIS!

Populärt i Stockholm just nu:

Badrumsrenovering

Renovera eller bygga nytt badrum

Målare

Erfarna målare för ett snyggare hem

Flytthjälp

Snabba och pålitliga flyttfirmor

Flyttstädning

Hitta billig och effektiv städhjälp

Hemstädning

Rent hem snabbt och tryggt

+ Se alla kategorier

Vill införa klimat-rot
för alla slags bostäder

Miljöpartiet presenterade sin skuggbudget.

”Vår politik ska gynna kvinnor”

Per Bolund (MP) motiverar varför man gör detta val.

Kvinnorna som älskade nazister

Kultursvep

Fick de någonsin stå till svars?

24-åring fick frätande kalk i lungorna – dog

arbetsplatsolyckor

Men utredning dröjer.

Ryggsäckar utlöste bomblarm

Boston

Ett år efter terrordådet – hundratals människor evakuerades.

”Ibland skrattar vi mer än vi spelar”

Volleyboll

98-årig spelare imponerar i film.

Passagerarfärja sjönk
i morse – 300 saknas

Sydkorea

Minst två döda. Elever i sjönöd.

Ansökningstid förlängd till idag

Högskolan

Skulle ha stängt i natt men det var för högt tryck.

Vad betyder oblat och infria?

Högskoleprovet

Testa om du klarar orddelen.

Se de första bilderna på nya Saab-bilarna

TV

9-3 Aero lämnar Nevs fabrik i Trollhättan.

Passagerare fast på flyget i 34 timmar

Planet parkerade på marken – ingen fick gå av.