Lars-Inge Svartenbrandt gripen

Lars-Inge Svartenbrandt har gripits misstänkt för bankrånet i Säter igår. Svartenbrandt, eller Lars Ferm som han numera heter, greps i en bil på riksväg 62 i Värmland idag på morgonen, uppger polisen för SvD.se.

Lars-Inge Svartenbrandt och ytterligare en person stoppades i en bil på riksväg 62 vid Råda nära Hagfors i Värmland. De båda greps och är nu förda till Karlstad och ska under dagen förhöras.

– Han är på sannolika skäl misstänkt för grovt rån. Han greps tillsammans med en kvinna, som är misstänkt för medhjälp till grovt rån, säger Stefan Dangardt, informationsansvarig på Dalapolisen, till SvD.se.

Strax senare greps ytterligare en person i ett hus i Hagfors. Svartenbrandt misstänkts ha gömt sig i huset, och kvinnan som greps är nu misstänkt för skyddande av brottsling.

Några pengar från bankrånet mot Swedbanks kontor i Säter i Dalarna i går ska dock inte ha funnits i bilen, uppger polisen i Värmland. Inte heller några vapen hittades, även om båda uppgifterna ännu inte är helt bekräftade.

Lars-Inge Svartenbrandt, eller Lars Ferm som han bytt namn till, är en av Sveriges mest kända brottslingar. Han har en lång rad brott bakom sig och har bland annat dömts för flera tidigare bankrån. 1999 öppnade han eld mot poliser och 2003 greps han för ett rån mot Systembolaget i Söderhamn då enligt TT togs som gisslan.

Vittnen till rånet i Säter igår pekade ut Svartenbrandt och en intensiv polisjakt började. Hundpatruller och helikopter sökte igår efter rånarna, som flydde från Säter i en stulen bil. Den påträffades någon mil utanför Säter, men rånarna var då spårlöst försvunna.

Flera vittnen pekade dock ut Svartenbrandt och han anhölls i sin frånvaro. Samtidigt gick ett så kallat zonlarm ut, där angränsande län kontaktades. Strax innan klockan sex i morse upptäcktes han i Värmland, och kunde alltså gripas.

  • Kopiera sidans adress
Följ händelseutvecklingen med SvD digital – Just nu 5 veckor för 50 kr!

Toppnyheter just nu

2 extra miljarder

”EU bör inte släppa in
Lukasjenko i värmen”

BRÄNNPUNKT

”Svek mot demokratirörelsen.”

Flera företag riskerar att bli vrakspillror

”Många är dåliga på att anta digital utmaning.”

”Upplagt för nya trätor om försvaret”

Göran Eriksson

Därför kan Löfven få problem.

”Kan inte önsketänka om ryssar”

10 frågor

Försvarsforskare svarar om Östersjöstrategin.

Prestigefylld lista: Hetaste städer 2015

missa inte

Lonely Planet rankar tio i topp.

Webb-tv

Halloweenkostym
möts av kritikstorm

Eboladräkt

”Är aktuell och väldigt trendig.”

CNN: IS till attack mot 15 mål – samtidigt

Trots USA:s fortsatta flygattacker i regionen.

Passagerare i Volvos självkörande bil

Fröberg

”Vi åker i 70 kilometer i timmen.”

Japanskt mansideal pressar unga

Identitetskris

"Vägen allt krokigare."

”Livet var riktigt jävla piss”

Hemmasittare

Joel vägrade gå till skolan.

4 dagar kvar: Vad betyder rationell?

Högskoleprovet

Träna på vårens orddel.

”Inget man bara snyter ur näsan”

Löpning

Så gick det för gänget.