Nu ökar oron inför stadsfestivalen i helgen och polisen sätter in alla resurser för att få stopp på våldsdåden.

På tre dagar har Eskilstuna skakats av lika många skottlossningar. Natten till torsdagen skottskadades två män i Nyfors. Båda männen blev skjutna i benen och ett vapen och flera patronhylsor har beslagtagits.

Sent i måndagskväll sköts två män - en 22-åring och en 28-åring -utanför en skola. Deras skador var inte livshotande men redan dagen efter var 28-åringen inblandad i ytterligare en skottlossning.

Nu bekräftar polisen att det rör sig om interna uppgörelser bland kriminella och sätter in stora resurser för att få stopp på våldsdåden.

- Det är ett löst sammansatt kriminellt nätverk och de inblandade är kända sedan tidigare. Generellt ägnar de sig åt narkotikabrott, utpressning och olika former av våldsbrott, säger Fredrik Wallén, presstalesman vid Sörmlandspolisen.

Ett 20-tal personer ingår i nätverket och ett tiotal av dessa tros vara direkt inblandade i skjutningarna.

Ingen av de skadade har velat prata, vilket gör att polisen tvingas förlita sig på teknisk bevisning och vittnesuppgifter.

Till helgen anordnas stadsfestivalen Åfesten som väntas locka mycket folk och gör att oron för nya skottlossningar växer. Enligt Sörmlandspolisen kommer man att jobba mer konfrontativt, genom att stoppa och kontrollera personer i nätverket.