Riksenheten för polismål inleder i dag förhör i utredningen mot Håkan Juholt. Åklagare har kallat enhetschefen på riksdagsförvaltningen Marianne Bjernbäck. Samtidigt avslöjar Expressen att Juholt låtit riksdagen betala en hyrbil under samma period som han fått ersättning för resor med den privata bilen.

I dag klockan 13.30 medverkade Håkan Juholt i en intervju med Lotta Bromé om sina känslor och erfarenheter kring det som har hänt.

– Jag mår bra efter omständigheterna. Jag förstår att det finns många människor som har många frågor. Det är ett enormt medieintresse. Men i den här positionen ska man granskas. Jag har varit i hetluften tidigare. Jag är inte överraskad, säger Juholt i intervjun.

Håkan Juholt säger att han gjort ett fel hela tiden och att han har försökt att korrigera detta.

P4 Extras Lotta Bromé: När förstod du att du gjort fel?

– Det måste ha varit i mitten av september. Jag vet inte exakt. Men jag har skickat in samma uppgifter varje år sedan 1994 i tron att jag har gjort rätt.

Lotta Brome: Hur är det med den moraliska aspekten och det sunda förnuftet?

– Jag har uppfattat att jag har gjort rätt hela tiden. Riksdagen står för den bostad man har. Det måste vara på det sätter för att alla ledamöter som kommer utifrån landet kan vara här och arbeta, säger Juholt?

Lotta Bromé: Du har gett girigheten ett ansikte. Hur ser du på det?

– Det är säkert så. Det är en väldigt stor debatt om vad som är rätt och fel. Jag har gjort två saker fel. Jag har lämnat en hyresuppgift som jag har trott var rätt och som jag har betalat tillbaka. Och jag har eventuellt gjort fel på en eller två reseräkningar av alla hundra som lämnats in. Allt annat är rykten.

På frågan om Håkan Juholt har mycket fiender just nu svarar han att det förekommer mycket rykten och källor och att det är svårt att veta vad som är sant.

– Det är som att slåss med väderkvarnar. Jag har väldigt starkt stöd inom Socialdemokraterna. Det allvarliga är att det inte finns tillfälle att tala politik. Därför är det ett problem för mig, säger Juholt.

– Men jag tänker absolut inte ta timeout. Jag kör för fullt. Jag kommer att rida ut stormen. Det är politiken det handlar om i slutändan. Det har bara varit ett lik i garderoben och möjligen en eller två reseräkningar som har redovisats fel. Men det är utav flera hundra reseräkningar som jag har redovisat.

Håkan Juholt lämnade Radiohuset efter intervjun med Lotta Bromé i P4 Extra samma väg som han kom, det vill säga bakvägen. Han ville inte möta de många journalister som stod utanför och väntade