- Jag tror att det är många som är beredda att ställa upp, säger Ylva Johansson, som också är arbetsmarknadspolitisk talesperson.

Hennes bedömning är att utsikterna är mycket goda för att verkställande utskottet snabbt ska kunna komma fram med ett förslag. Hon tycker inte att det behöver vara en riksdagsledamot.

- Det är en fördel naturligtvis men vi har många duktiga, erfarna som inte sitter i riksdagen.

Johansson tror däremot inte att hon själv är aktuell för jobbet.

- Min bedömning är att jag inte har det stödet i partiet, säger hon och hänvisar till att hon känner sitt parti ganska bra.

Hon vill inte säga vem hon själv helst vill ha.

När Socialdemokraternas partistyrelse på fredag möts är det i utökad form så att partiets samtliga distriktsordförande kan delta. I dag är 7 av 26 ordföranden inte ledamöter och de kommer att vara adjungerade till mötet.

En av dem är Uppsaladistriktets ordförande Agneta Gille. Hon har skickat ut mejl till distriktets alla arbetarkommuner och till ledamöterna i distriktsstyrelsen och bett dem komma in med synpunkter på tänkbara namn. På torsdag kväll möts styrelsen för att hon ska ha med sig distriktets samlade åsikt till mötet med partistyrelsen på fredag.

- Jag har redan fått in flera namnförslag, säger Gille, som inte tror att distriktet kommer att föra fram enbart ett namn.

I dag fortsatte verkställande utskottet (VU) på partihögkvarteret på Sveavägen 68 sitt arbete med att jaga en ny partiledare.

- Vi diskuterar namn och förhoppningsvis kan vi komma fram till något som landar bra, sade Anneli Hulthén, suppleant i VU, inför mötet.

TT: Kan ni bli klara med ett namn i dag?

- Det är ju förhoppningen, vi pratar ju om en kort process.

Flera partidistrikt som TT talat med har valt att inte binda sig för några namnförslag.

- Det är viktigt att vi inte nu låser oss fast, säger Pia Nilsson, vice ordförande i Västmanlands partidistrikt.

Ulrica Messing, före detta infrastrukturminister, sällade sig i dag till skaran av nej-sägande partiledarkandidater.

- Jag är inte kandidat, säger hon till Aftonbladet.se.