Fortsatt t-banekaos i morgon

Kaos i tunnelbanan och indragna bussturer. Snön och kylan har totalt lamslagit kollektivtrafiken i Stockholm. Och prognosen är dyster för alla stockholmare som ska ta sig hem från jobbet ikväll – och åka till arbetet imorgon.

Webb-tv

Inställt, inställt, inställt - var den information som idag mötte resenärerna på Stockholms Central. Brist på information retar upp de drabbade.

Hur mycket snö väntas? Följ vädret timme för timme

Hur blir vädret där du bor? Testa SvD.se:s nya vädertjänst.

- I ärlighetens namn ser jag ingen ljusning heller inför morgondagen, säger Jesper Pettersson vid SL:s presstjänst.

Det är en kombination av snö och kyla som fullständigt slagit ut kollektivtrafiken. På de delar av tunnelbanespåren som går ute i fria luften har det bildats is på strömskenan, och då får tågen ingen ström att åka på. Dessutom har blåsten och snön lett till växelproblem.

I innerstaden, där tågen går i tunnlar, har trafiken fungerat. Men eftersom det krävs en väldigt stor mängd ersättningsbussar har bussturer dragits in för att ersätta tunnelbanetrafik.

- Vi har dragit in bussturer i hela länet, men mest i innerstaden eftersom där går ju ändå tunnelbanan, säger Jesper Pettersson.

SL:s ledning har suttit i en rad krismöten under måndagen, och prognosen är att problemen fortsätter även till tisdag morgon.

- Vi tar ju spår i drift i takt med att vi avisar och får bort snön, men nyckeln ligger i varmare temperaturer, säger Pettersson.

Vad har du för tips till SL-resenärerna?

- Var ute i god tid, se om det finns möjlighet att samåka i bil med vänner och släktingar, förbeställ taxi och utnyttja resegarantin om ni har anledning att tro att ni blir mer än 20 minuter sena och har man möjlighet att jobba hemifrån eller flexa, så överväg det.

På tisdag utses en ny permanent vd för SL, som ska ta över efter Göran Gunnarsson som tillfälligt suttit på posten sedan i höstas då förre vd:s Ingemar Ziegler gick i pension.

  • Kopiera sidans adress
Följ händelseutvecklingen med SvD digital – Just nu 5 veckor för 50 kr!

Toppnyheter just nu

Just nu: Trubbigt våld dödade åttaåringen

Åklagaren håller presskonferens om mordet i Karlskrona.

<b>Miguel Arias Cañete, Spanien. Klimatfrågor</b><br />
Miguel Arias Cañete genomled ett stormigt förhör i EU-parlamentet, där ledamöterna inte såg med blida ögon på spanjorens oljeaffärer och syn på kvinnor. Den mest brännande frågan handlade om att Cañete fram tills bara helt nyligen hade stora andelar i två oljebolag. Även hans fru och son, som var ordförande i ett av oljebolagen, har nyligen sålt sina aktier. Flera EU-parlamentariker protesterade också mot kommentarer Cañete gjort under sin politiska karriär i Spanien om att män är smartare än kvinnor. Cañete fick vackert be om ursäkt för de sexistiska uttalandena. eu-kommissionen

”Män är smartare än kvinnor”

Tvingades be om ursäkt • Här är de mest omtalade kommissionärerna.

Flygproblemen slår hårt mot Norwegian

Rasar nu på börsen efter dagens rapport.

Klarar du mattedelen på högskoleprovet?

2 dagar kvar

Kan du kvantitativa jämförelser?

Webb-tv

Mamma: ”Gud vad är det som händer”

Hemmasittaren

Leon, 15, kan inte gå till skolan.

SMHI varnar för snöfall i dag

försmak av vintern

Kan komma upp till en decimeter.

Därför får du vinterdepression

Nedstämd?

Nu kan forskare veta varför.

”Ryssland vill testa sina nya ubåtar”

Ubåtsjakt

Expert i USA om trolig kränkning.

Så hånas svenska ubåtsinsatsen

Sökinsats

Moscow times listar ”teorierna” om den okända farkosten.

Nu dumpar Microsoft Nokias varumärke

Namnbytet får genomslag i Frankrike först.

Detta är Europas tio värsta flygplatser

ny lista

"Sliten och varken ren eller vänlig."