Flera olika sexhärvor har nystats upp

De sexhärvor som har avslöjats under det senaste åren överträffar i flera fall både filmer och kriminalromaner. Det så kallade kopplerimålet är hittills mest uppmärksammat. Så sent som i förra veckan dömdes tre män i Malmö för att ha kört runt en 17-årig slovakisk flicka till olika adresser där hon tvingades till sex med olika män.

Den senaste sexhärvan som polisen nu rullar upp och där en fd polischef är misstänkt väntas växa och innefatta fler kända män. Det var efter att en 60-årig man fallit eller knuffats ut från en balkong i Bredäng söder om Stockholm som polisen började nysta upp informationen.

Mannen, som dog av fallet, hade lockats till lägenheten för att stå till svars för övergrepp mot en ung kvinna. Anonyma polisuppgifter om att polisen hade hittat kontaktuppgifter även till andra personer som inte gripits har dementerats.

I höstas kom domarna i det så kallade kopplerimålet, där en nu 41 årig man är huvudperson. Han har via chatter på nätet kontaktat flickor i åldern 15–18 år och försökt få dem att ställa upp på sex mot betalning. Några av dem har dragit sig ur men fyra flickor har förmåtts att ha sex med både honom och flera andra. 41-åringen har också tagit bilder på dem och sedan bjudit ut dem till andra män. Enligt domen har så kallade "gang bangs", sex med flera män samtidigt, ägt rum drygt tio gånger på olika lyxhotell och privata adresser.

41-åringen, som arbetade som affärsområdeschef och hade god ekonomi, dömdes den 28 september till fyra års fängelse för bland annat grovt koppleri och köp av sexuell handling av barn. I samma utredning döms en scoutledare till 2,5 års fängelse för våldtäkt och barnpornografibrott. Ytterligare tre män dömdes för att ha köpt sex förmedlat av 41-åringen, bland dem en mellanstadielärare i Huddinge.

I november dömdes kommunalrådet i Huddinge, Åke Blomqvist, för att ha betalat för sex med en 17-åring. I en intervju med tidningen Metro sade Blomqvist att han "surfade på nätet och kom in på en sajt som erbjöd träffar och gruppsex", vilket han tyckte "kunde vara intressant att prova på". Att det handlade om en minderårig flicka uppfattade han inte, hävdade Åke Blomqvist.

Den 14 januari i år dömdes tre män för att ha sålt en 17-årig slovakisk flicka till ett flertal män i och kring Malmö. Flickan hade träffat två av männen på ett disco i Slovakien, blivit kraftigt berusad och därefter förts till Sverige. Hon fördes runt till ett flertal män i Skånetrakten som hon tvingades ha sex med.

Straffen för koppleri och människohandel för männen – 26, 38 och 62 år – blev mellan ett år och tre månader och 3,5 år.

I Malmö har två tonårsflickor i början av januari blivit dömda för koppleri efter att ha tvingat en 14-årig förståndshandikappad flicka att sälja sig till flera män.

  • Kopiera sidans adress
Obegränsad tillgång till SvD digital – Just nu 5 veckor för 50 kr!

Toppnyheter just nu

LÄSARDEBATT

”Visar att vi inte kan göra något åt intrång”

Vad ska Sverige göra? Så svarade läsarna.

Så påverkas börsen av ubåtspådraget

Analytikern: Aktierna som du ska satsa på.

För Apple räcker det med att vara bäst

Men brottas med tvivel kring innovationskraft.

Hon har nya metoder för jämställdhet

Strandhäll (S) vill ha bort jämställdhetsbonus.

Gustafsson och Rheborg i comeback

Kultursvepet

Spelar mor och son.

Arlanda-man inte ebolasmittad

landstinget bekräftar

Kom till Arlanda med misstänkta symptom.

Unga japaner isolerar
sig i föräldrahemmet

Tyst epidemi

Får hjälp av "hyrsyskon".

Webb-tv

Man byggde vägtull för att slippa omväg

kort restid

Jordskred förstörde huvudleden.

”Kalla kriget-scener utspelas i Stockholm”

Utländsk media

Skapar rubriker världen över.

”Inkräktare kan trycka på botten”

Unika uppgifter till SvD: Nödsamtal gick från Kanholmfjärden till Ryssland.

”Värst är att vi har
svikit våra grannar”

BRÄNNPUNKT

Professor om svenska försvaret.

En banan om dagen gör dig gladare

Fruktstund

10 anledningar att äta banan.

Kamera fångar havets jättar

Bildspecial

Unika ögonblick frysta från ovan.

”Jag gick tyvärr ut lite för hårt”

Löpning

Nina om sitt tuffa lopp.