Uppgifterna om vem som visste vad när om att S-ledaren Håkan Juholt fick för mycket i hyresersättning fortsätter att vara motstridiga.

Min första kontakt med frågan var efter det att ansökan lämnats in.

Sven-Eric Söder till TT

Efter att Håkan Juholts assistent Peter Cervin sagt till Dagens Industri att både han, Juholt och Sven-Eric Söder kände till felet redan i augusti, dementerade Söder detta till TT.

– Jag har inte haft någon kontakt med förvaltningen under sommaren. Min första kontakt med frågan var efter det att ansökan lämnats in, sa Söder till TT i tisdags.

Cervin tog också senare tillbaka uppgiften om när Söder fått information, men inte uppgiften om när Juholt informerats.

Men Riksdagsförvaltningens enhetschef, Marianne Bjernbäck, säger att hon pratade med Söder om reglerna kring Juholts hyresersättning redan i augusti.

– Jag har pratat med Sven-Eric Söder någon gång i augusti. Det var en vanlig rutinkontakt för att klarlägga om det var någonting som skulle justeras.

Enligt Bjernbäck handlade samtalet om Juholts hyresersättning och reglerna kring ersättningar och samboskap.

Kan han ha missuppfattat, och inte förstått att det handlade om ett eventuellt fel med Juholts ersättning?

– Nej, det var ju det samtalet handlade om, säger Bjernbäck.

Varför tror du att Söder påstår att han inte kände till något om Juholts ersättning förrän efter 13 september?

– Det har jag inga tankar eller kommentarer kring.

När SvD försöker fråga Sven-Eric Söder om när han fick information om Juholts ersättning vill han inte svara, och säger att han inte har något annat att säga än det han sagt till TT.

På torsdageftermiddagen kom ett nytt krav på Juholts avgång, uppger TT.

Jan Andersson, ordförande för Socialdemokraterna i Helsingborg, vill att Håkan Juholt avgår. Han menar att turerna kring Juholts boende skadar förtroendet för partiet, uppger TV4 Nyheterna Malmö.

– Jag tycker det är för mycket nu. Stämmer uppgifterna så tycker jag Håkan Juholt ska gå. Det här slår hårt mot partiet och gör det omöjligt för oss att vinna nästa val, säger Jan Andersson till tv-kanalen.