Åtalspunkterna mot 40-åringen

Mord den 13 juni 2003: En 66-årig man skjuts ihjäl i sin lägenhet på Gånglåtsvägen i Malmö.

Mord den 28 juli 2003: En 23-årig man skjuts ihjäl i trapphuset utanför sin bostad på samma gata.

Mord och mordförsök den 10 oktober 2009: En 20-årig kvinna skjuts ihjäl i en bil på Västra Skrävlinge kyrkoväg i Malmö. Den 22-årige man som sitter bredvid henne träffas av minst tre skott, varav ett i huvudet. Han blir livshotande skadad, men överlever.

Olaga hot och skadegörelse den 23 oktober 2009: Två personer hotas med lyft vapen på Hyacintgatan i Malmö. Skott skjuts mot deras lägenhet, som den åtalade tror är en annan persons lägenhet.

Mordförsök den 31 december 2009: Skott skjuts mot en lägenhet på Hyacintgatan i Malmö. Två personer i lägenheten utsätts för livsfara. Den åtalade ska återigen ha varit ute efter samma person som vid den förra skottlossningen på samma gata.

Mordförsök den 31 december 2009: Flera skott skjuts mot moskén på Jägersrovägen i Malmö. Sju personer riskerar att träffas. En träffas av glassplitter.

Mordförsök den 12 mars 2010: Skott skjuts in i en lägenhet på Hårds väg i Malmö. Skotten ska ha varit avsedda för en annan person, som den misstänkte felaktigt trodde bodde i lägenheten. En man utsätts för livsfara.

Olaga hot och skadegörelse: Minst två skott avfyras den 14 mars 2010 mot en upplyst korridor i Davidshalls polishus på Verkstadsgatan i Malmö, där ett flertal poliser och annan personal passerar samma kväll.

Mordförsök den 16 mars 2010: Minst fem skott avlossas mot två män som sitter i en parkerad bil på Professorsgatan i Malmö. Den ena mannen träffas i axeln.

Mordförsök den 19 juni 2010: Flera skott avlossas mot tre personer då de är i färd att korsa Regementsgatan i Malmö. Två av dem träffas, båda i låren. Samtidigt avlossas ett flertal skott mot en terrass och in i en restauranglokal, där ett flertal personer befinner sig.

Mordförsök den 26 juni 2010: Skott avlossas mot en man som tränar i ett gym på Vendelsfridsgatan i Malmö. Han träffas i ryggen.

Mordförsök den 27 juni 2010: Skott avlossas mot en man i en parkerad bil på Munkhättegatan i Malmö. Han träffas i axeln.

Mordförsök den 24 augusti 2010: Skott skjuts från nära håll in i ett gatukök på Köpenhamnsvägen i Malmö. En man är nära att träffas. Flera andra personer var samtidigt utsatta för livsfara.

Mordförsök den 19 oktober 2010: En man skjuts i ryggen på Eriksfältsgatan i Malmö. Han blir livshotande skadad, men överlever.

Mordförsök den 21 oktober 2010: Tre kvinnor och en ettårig pojke beskjuts in genom köksfönstret i en lägenhet på Sörbäcksgatan i Malmö. Två av kvinnorna träffas.

Mordförsök den 23 oktober 2010: En man beskjuts i ett skrädderi på Lönngatan i Malmö. Han träffades inte, utan följer efter skytten, som sedan utdelar en dansk skalle mot mannen.

Förberedelse till mord: Mord förbereds från den 1 januari 2009 till den 1 november mot en man i Malmö. Den åtalade går bland annat till hans bostad utrustad med vapen och stridsväst vid minst fem tillfällen, men mannen är inte hemma då.

Övergrepp i rättssak: Den 30 oktober 2010 dödshotas en man som den misstänkte anförtrott sig till för att denne inte ska göra en polisanmälan.

Skadegörelse: Skott avlossas någon gång under tiden den 11 augusti 2010 till den 1 november 2010 mot en skylt vid Malmö Stadion.

Skadegörelse: Skott avlossas någon gång under tiden den 1 augusti 2010 till den 1 november 2010 mot en kommunteknikskylt vid Baltiska vägen i Malmö.

Källa: Stämningsansökan inlämnad i Malmö tingsrätt den 7 maj 2012

Karta över skjutningar i Malmö

  • Kopiera sidans adress
Följ händelseutvecklingen med SvD digital – Just nu 5 veckor för 50 kr!

Toppnyheter just nu

IS-krigare vid en vägspärr utanför Mosul. Brännpunkt

”Margot Wallström
bör ta initiativ i FN”

”FN måste besluta om marktrupp mot Islamiska staten.”

IS till simultan attack mot 15 mål

CNN

Offensiv trots USA:s flygattacker i Irak och Syrien.

”Upplagt för nya trätor om försvaret”

Göran Eriksson

Därför kan Löfven få problem.

”Kan inte önsketänka om ryssar”

10 frågor

Försvarsforskare svarar om Östersjöstrategin.

Flera företag riskerar att bli vrakspillror

”Många är dåliga på att anta digital utmaning.”

Fiala bakom ny HV-seger

HV71:s superlöfte Kevin Fiala, 18, tog ingen plats i NHL den här säsongen.

Löfte om 5000 nya jobb i äldreomsorgen

2 extra miljarder

”De äldre har blivit fler”.

Prestigefylld lista: Hetaste städer 2015

missa inte

Lonely Planet rankar tio i topp.

Webb-tv

Halloweenkostym
möts av kritikstorm

Eboladräkt

”Är aktuell och väldigt trendig.”

Passagerare i Volvos självkörande bil

Fröberg

”Vi åker i 70 kilometer i timmen.”

Japanskt mansideal pressar unga

Identitetskris

"Vägen allt krokigare."

”Livet var riktigt jävla piss”

Hemmasittare

Joel vägrade gå till skolan.

4 dagar kvar: Vad betyder rationell?

Högskoleprovet

Träna på vårens orddel.

”Inget man bara snyter ur näsan”

Löpning

Så gick det för gänget.